לזניה חמה יכולה להוות בסיס מצויין לארוחת ערב חורפית. יחד עם סלט לצידה, הלזניה שלפניכם צמחונית, דלה בקלוריות, ועשירה בסיבים תזונתיים וחלבון. היא קלה מאוד להכנה, ואף ניתן להקפיאה ולשמרה לצריכה עתידית.

רכיבים (ל-16 מנות):

  • 800 גרם עלי תרד קפואים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 4 ביצים
  • 250 גרם בולגרית מעודנת 5%
  • 2 כפות שמן
  • קורט מגרידת אגוז מוסקט
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור, מלח
  • 12 עלי לזניה ללא צורך בבישול

הוראות הכנה

1. מרתיחים את התרד עם קורט מלח ומבשלים כ-10 דקות על אש קטנה. מסננים ומניחים בצד.

2. בסיר נפרד מאדים את הבצל והשום עם השמן עד לשקיפות. מוסיפים את התרד המסונן, וממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות. מוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מעבירים את המסה לקערה, ומניחים לקירור כרבע שעה.

3. בקערה נוספת מקציפים קלות את הביצים, מכניסים את הגבינה המפוררת וממשיכים להקציף לעוד מספר דקות. מוסיפים את הביצים למסת התרד המקוררת, ומערבבים היטב.

4. מניחים ארבע עלי לזניה בתבנית 25*30 משומנת קלות, מעל יוצקים כשליש מתערובת התרד. מכסים בשכבת עלים נוספת, ומעליהם יוצקים שליש נוסף מהתערובת, וכך ממשיכים לשכבה נוספת של עלים ותרד.

5. את התבנית מכניסים לתור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ-30 דקות או עד להזהבה.

ערכים תזונתיים למנה

אנרגיה: 118 קלוריות.

פחמימות: 12.7 גרם.

חלבון: 7.4 גרם.

שומן: 3.8 גרם.

סיבים תזונתיים: 1.85 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם