חג האורות אינם שלם בלי לביבות תפוחי אדמה, אך בשם הגיוון, העניין, הבריאות והצלחת הדיאטה, לפניכם אופציה מעט שונה: לביבות כרובית וקישואים, המכילות כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ומעט מאוד קלוריות. מומלץ להגיש אותן חם ישירות מהאש, אך ניתן גם להכין כמות ולשמור במקרר בקופסה לתקופה של עד שלושה ימים.

מרכיבים (ל-24 לביבות)

  • 1 כרובית בינונית רתוחה, מפוררת
  • 2 קישואים גדולים, מגורדים
  • 1 בצל בינוני, מגורד
  • 3 ביצים
  • 4 כפות קמח שיבולת שועל
  • 1 כפית כורכום
  • מלח, ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מערבבים את כל החומרים בקערה, כך שתיווצר מסה מגובשת.

2. מחממים מחבת טפלון היטב, ומשמנים בעזרת מפית ספוגה בשמן.

3. מהמסה המגובשת, מוציאים בעזרת כף כמות שמספיקה ללביבה ומניחים על גבי המחבת החם. הופכים כעבור ארבע עד חמש דקות, ממתינים עוד כארבע דקות, ומורידים מהאש.

  (צילום: נטעחן ליבנה)

רכיבים תזונתיים ללביבה

אנרגיה: 37 קק"ל.

חלבון: 1.7 גרם.

פחמימה: 1.4 גרם.

שומן: 1.5 גרם.

סיבים תזונתיים: 0.9 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם