מערכת מנטה

רונית פנסו מגישה: חביתיות מפנקות

(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

החומרים:
1 כוס קמח מלא
1 כפית סוכר חום
קורט מלח
2 ביצים L, טרופות
1 כוס מי סודה
1 כף שמן + לשימון


לרוטב הפרי:
3 כוסות קוביות קטנות של פרי חמצמץ בשל (שזיפים, מנגו וכו')
3 כפות דבש
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית


אופן ההכנה:
1. מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה ותוך טריפה את הביצים, הסודה והשמן ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
2. מוציאים את הבלילה מהמקרר ומערבבים מעט. מברישים מעט שמן על מחבת לחביתיות ומניחים על להבה בינונית. כשהמחבת חמה מוסיפים מצקת קטנה מהבלילה, ובתנועה סיבובית של המחבת מצפים את פניה בשכבה דקה של בלילה.
3. מטגנים כחצי דקה, עד שהחביתית מזהיבה בשוליה ופניה חלקים ומוכנים. מוציאים לצלחת וחוזרים על התהליך עם יתר הבלילה.
4. להכנת הרוטב טוחנים 2 כוסות מקוביות הפרי יחד עם הדבש ותמצית הווניל.
5. לפני ההגשה מוסיפים כף גדושה מהרוטב על פני כל חביתית, מפזרים מעל את קוביות הפרי הנוספות, מקפלים לרבעים ומגישים.

קארין גוטמן מציעה: פסטיבל ציפורים, מפגש קולינארי ומסע אופניים בסוף השבוע

(צילום: עודד קינן)

8/12- 10/12
פסטיבל נדידת הסתיו ה־6 בערבה: שלושה ימים של שיא עונת נדידת הציפורים, שיתקיימו בהם סיורים מודרכים, תצפיות, סדנאות ציור, טיולים לאור ירח ועוד.
50 שקל לפעילות, ללנים באזור הפעילויות בחינם. לרשימת הפעילויות ומקומות הלינה, לחצו כאן


9/12
אוכלים בירושלים: סוף שבוע קולינארי שכולל מפגש עם הגבן שי זלצר וסיור בשוק בעיר העתיקה. ב־16.12 יתקיים מפגש עם השף עזרא קדם ומחברת ספרי הבישול אלינוער רבין.
מוזיאון מגדל דוד, ירושלים, 10:00־14:00, 40־65 שקל. להרשמה, לחצו כאן


9/12
חצי מרתון ניו באלנס בעמק המעיינות: 21.1 ק"מ במרחבים היפהפיים באזור, בדרגת קושי קלה־בינונית בשלושה מקצים (תחרותי, עממי ואופני יד). משתתפי המירוץ מוזמנים לערב פסטה ומוזיקה במסעדת "מוזה" בגן השלושה (בהרשמה מראש).
כינוס: גן השלושה, זינוק: 9:00, 170 שקל. להרשמה, לחצו כאן


10/12
"גלגלים של תקווה": מסע אופניים שהכנסותיו יוקדשו לילדי עמותת אתגרים, בעלי מוגבלויות. לרשותכם שני מסלולים: לרוכבים מנוסים (30 ק"מ) ולמשפחות (11 ק"מ).
כינוס: צומת בית קמה, זינוק: 8:30. להרשמה, לחצו כאן

ענת פלדמן ממליצה: אימון ביתי לזרועות חזקות

1. החימום שלפני: חימום הגוף לפני האימון מגביר את זרימת הדם ומכין את השרירים והמפרקים לפעילות. התחילו ב־5־7 דקות של פעילות אירובית: הליכה, ריצה במקום או ניתורים.

בצעו: 10 סיבובי כתפיים לפנים ו־10 לאחור, 10 סיבובי זרועות לפני הגוף, 10 סיבובי אגן לימין ו־10 לשמאל, 10 סיבובי ראש איטיים לימין ולשמאל. נשמו נשימה עמוקה שלוש פעמים – ואתם מוכנים.

2. עם המשקולת בשני צעדים:

מכופפים ומיישרים (צילום: אוהד רומנו, סגנון: גיא סילברמן, מדגימה: ליאת אונגר)

מה עושים?

1. עמדי בפישוק ברוחב האגן, הברכיים כפופות מעט, הבטן אסופה, הישבן מכווץ, ואחזי במשקולת ביד אחת לצדי הגוף.
2. הרימי את המרפק של היד עם המשקולת עד לגובה הכתף וישרי את הזרוע. הקפידי על צוואר משוחרר.
כמה כמה: 8 חזרות בכל צד, 3 סטים ברציפות.

3. סמיכה אחורית

עולים... (צילום: אוהד רומנו, סגנון: גיא סילברמן, מדגימה: ליאת אונגר)

ויורדים! (צילום: אוהד רומנו, סגנון: גיא סילברמן, מדגימה: ליאת אונגר)

מה עושים?

1. הניחי את כפות הידיים על הרצפה כשהן פונות קדימה, הגוף ישר, כפות הרגליים על הרצפה.
‭‬2. כופפי את המרפקים כשאת שומרת על בטן אסופה וישבן מכווץ.
כמה כמה: 10 חזרות, 3 סטים, מנוחה של 10 שניות בין סט לסט.