לאחר שראינו שגם הסופגניות שלנו יכולות להיות דלות קלוריות, נפנה כעת לטפל בלביבה - סמל נצחי של חג החנוכה. הלביבות הקלאסית והמוכרות מטוגנות בשמן, וספוגות בו גם כן. כך יוצא שכל לביבה תמימה למראה מכילה עד 150 קלוריות - וזה עוד לפני שטבלנו אותה בשמנת או בסוכר. הלביבות שלפניכם, לעומת זאת, אפויות בתנור מבלי לאבד אפילו קצת מטעמן המוכר.

חומרים (ל-12 לביבות)

  • 1 בטטה בינונית מגורדת בפומפיה
  • 2 תפו"א גדולים מגורדים בפומפיה
  • 1 בצל בינוני מגורד בפומפיה
  • 4 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם

הוראות ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים בקערה.

2. יוצרים מהתערבות לביבות ומניחים בתבנית, על גבי נייר אפיה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר 8 דקות הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות ל-8 דקות נוספות.

ערכים תזונתיים (ללביבה)

אנרגיה:35-40 קק"ל.

חלבון:2 גרם.

פחמימה: 13.85 גרם.

שומן: 1.63 גרם.

סיבים תזונתיים: 1.6 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם