אין כמו לחזור הביתה מעוד יום של קור כדי לצלול לצלחת מרק חמה ועשירה - ומבלי לסבול יותר מדי מייסורי מצפון. הפטריות דלות מאוד בקלוריות ובנתרן, כך שהן מומלצות לכל הסובלים מיתר לחץ דם. בנוסף, הן עשירות בסלניום - נוגד חמצון עוצמתי שנלחם בדלקות, וירוסים ומסייע במניעת סרטן.

.

מרכיבים ל-8 מנות

  • 1 ק"ג פטריות טריות (מכל הסוגים, שמפיניון, פורטבלו, שיטקי) פרוסות
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כוס חלב סויה
  • 5 ליטר מים
  • 3 כפות קורנפלור
  • מלח, ופלפל
  • גרידה של מעט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות, ומוסיפים לטגן לעוד כ-5 דקות. את המים שהפטריות מוציאות - משאירים בסיר.

2. מוסיפים את המים פחות כוס אחת (בה נשתמש בהמשך), מלח, פלפל וגרידת המוסקט. מביאים לרתיחה למשך כ-10 דקות.

3. בינתיים, מכינים רביכה. אל כוס המים ששמרנו בצד מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, כך שלא יוותרו גושים. את הרביכה מוסיפים אל הסיר הרותח, ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את היין וחלב הסויה, מנמיכים את האש, ומבשלים לעוד כ-10 דקות, או עד שהמרק מסמיך.

ערכים תזונתיים למנה

אנרגיה: 97 קק"ל.

פחמימות: 9.5 גרם.

חלבון: 4.8 גרם.

שומן: 3.75 גרם.

סיבים תזונתיים: 1.75 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם