עוגת בננות חמה מהתנור תמלא את המטבח בניחוחות חורף, ומלבד הערך הארומטי תספק גם אשלגן שחיוני לתפקוד תקין של הלב וכלי הדם. הבננות אף מכילות כמות גבוהה של זרחן שעוזר להילחם בלחצי דם גבוהים, והן עשירות מאוד בסיבים תזונתיים. שומרי המשקל שבינינו יכולים להירגע: פרוסה מעוגה זו מתאימה לכל דיאטה, אם כקינוח ואם כארוחת ביניים.

רכיבים (ל-30 פרוסות עוגה)

  • 3/4 כוס קמח מלא (105 גרם)
  • 3/4 כוס קמח לבן (105 גרם)
  • 1 שקיק אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר חום (115 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר לבן (115 גרם)
  • 1 כף שטוחה קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 חופני אגוזי מלך קצוצים
  • 2 חופני חמוציות
  • 2 ביצים
  • 1 כוס מים או חלב סויה
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 בננות בשלות רכות, מעוכות

הוראות הכנה

1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים, האגוזים והחמוציות.

2. בקערה נוספת מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים והבננות.

3. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה עם החומרים הרטובים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אל תערבבו יותר מדי.

4. שופכים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40-45 דקות. אפשר לנעוץ קיסם בעוגה ולוודא שהיא מוכנה (אם יוצא יבש, העוגה מוכנה).

ערכים תזונתיים (לפרוסת עוגה)

אנרגיה: 95 קק"ל.

חלבון: 1.4 גרם.

שומן: 4.46 גרם.

פחמימות: 12.5 גרם.

סיבים תזונתיים: 0.65 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם

>> עוד מתכונים דיאטטיים