ענת פלדמן

מה שקרה למדריכה המסכנה בווידאו, בוודאי קרה גם לכם, ולא אחת. אתם מתאמצים באימון קשה, חושבים היטב על התנועה, זוכרים לנשום כמו שצריך, עובדים, ופתאום יש לכם גזים. קורה. משהו שאכלתם? משהו שלא אכלתם? מעי רגיז או סתם, במקרה? תהיה הסיבה אשר תהיה, נעים זה לא.
כבר שמעתי (והרחתי) אצלי בסטודיו: "אופס, נראה לי שדרכתי על קקי", "כואבת לי קצת הבטן", ופעם באימון זוגי לבחור היה גזים, ואשתו מלמלה בצער: "נו טוב, גם בסקס זה קורה לו".

מה עושים כדי להימנע מגזים בעת אימון גופני?

אוכלים נכון לפני האימון. חשוב לאכול לפני אימון על מנת לספק לגוף אנרגיה זמינה לפעילות, אבל כדאי להימנע מקטניות, כרוב, מוצרי חלב, מזון מטוגן, שתייה מוגזת, ממתיקים מלאכותיים, ומניסיון בסטודיו, יש כמה סוגים של ארטיק דיאט שיעיפו אתכם לתקרה עוד לפני תחילת האימון.

מי שלא מתאמץ לא מתפדח. תמשיכו להתאמץ. צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק

שמים לב כמה סיבים תזונתיים אתם צורכים ביום. אכילה של סיבים תזונתיים חשובה לפעילות מעיים ולבריאות בכלל, אבל היזהרו מצריכה עודפת. 25 גר' זה ביום זה מספיק.

עוברים לאכול לאט. מעבר לחובה ולזכות "ליהנות מכל ביס", כדאי להפנים שתהליך העיכול מתחיל בפה, ואכילה איטית מונעת בליעת אוויר ומאפשרת לאנזימים של הרוק להתחיל בתהליך הפירוק של המזון לפני המעבר לקיבה.

עוד טיפים שעוזרים, למניעה ולהפחתת הגזים תוך כדי אימון

כיון שמדובר בסוג של "תרופת סבתא" אין כאן כל דבר מדעי אבל בקטגוריית "אומרים ש" – שווה לנסות ויש הנשבעים שזה ממש עוזר. אין משמעות של ממש לכמויות (כמה לגימות יעשו את העבודה) ואפשר לצרוך לפני או אחרי האימון.

הכנה נכונה תמנע מבוכה. (צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק)

1. לשתות מים שבושלו בהם תפוחי אדמה.

2. שתייה איטית של חליטת מנטה.

3. כמה לגימות מליקר אננס.

4. אכילת תבלינים שידועים כסופחי גזים כג'ינג'ר וזרעי השומר.

5. לעיסה של חצי כפית גרגרי קימל או שתייה של חצי כוס מים עם כפית קימל טחון.

בכל מקרה, גם אם קורה, שמרו על נימה מחויכת. כי זה טבעי. כי במהלך האימון כשצריך גם לזכור לנשום, וגם לאמץ את השרירים, וגם לחשוב ולדמות את הפופיק נקשר לעמוד השדרה על מנת לעבוד על שרירי הליבה... אז מי יכול גם לשלוט לגמרי על הרקטום?