הדבר הראשון עליו אנחנו חושבים כשמציעים לנו פרוסת עוגה הוא: "עוגה זה נורא משמין" ו"אסור לי, אני בדיאטה". עוגת התפוחים שלפניכם מכילה תפוחי עץ טריים, ולכן מביאה איתה את כל היתרונות שבתפוחי עץ. רק זכרו: רצוי לצרוך ממנה במידה.

תפוחים מסייעים בתהליכי ירידה במשקל, שכן הם מכילים סיב תזונתי מסיס במים שנקרא פקטין. אכילת פקטין גורמת לתחושת שובע לאורך זמן, ואף עוזרת להורדת רמות כולסטרול וסוכר בדם. בנוסף, תפוחי עץ מכילים כמויות גבוהות של ויטמין C וויטמינים נוספים ומינראלים.

רכיבים (ל-20 פרוסות עוגה)

  • 6-8 תפוחי עץ גדולים, חתוכים לקוביות
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה1/2 כוס יין לבן (לא מתוק)
  • 1 כוס צימוקים
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 200 גרם אגוזי מלך שבורים

אופן ההכנה

1. מכניסים לקערה גדולה את תפוחי העץ, הסוכר, השמן והיין. מערבבים היטב, מוסיפים את הצימוקים, ומניחים בצד לשתיים-שלוש דקות. אל התערובת מוסיפים את הביצים, ומערבבים היטב.

2. בשקית ניילון מערבבים היטב את הקמח במנופה ואבקת האפייה, מוסיפים לשקית את שברי האגוזים ומערבבים שוב. מוסיפים את תוכן השקית לתערובת, ומערבבים שוב.

3. יוצקים את התערובת לתבנית (עגולה 26) משומנת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך 20-30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.

ערכים תזונתיים לפרוסת עוגה

קלוריות: 260.

חלבון: 4.25 גרם.

שומן: 12 גרם.

סיבים תזונתיים: 3 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם