התרד עשיר בויטמינים ומינראלים רבים, בניהם: אבץ, חומצה פולית, נוגדי חמצון, ויטמינים A,K,C,E ומעט ברזל. פשטידת התרד שלפניכם עשירה מאוד בכל אחד מהוויטמינים והמינראלים שיש בתרד, ובנוסף מכילה כמות גבוה של סיבים תזונתיים, וסידן.

רכיבים (ל-8 מנות)

  • 2 ביצים
  • 500 גרם גבינה לבנה עד 5% (אפשר גם קוטג')
  • שקית עלי תרד קפואים – להפשיר ולסחוט היטב
  • כ-100 גרם גבינה מלוחה עד 5%
  • 2 כפות שיבולת שועל (קוואקר)
  • תיבול: מלח, פלפל טרי גרוס, אגוז מוסקט

אופן הכנה

1. לערבב את הביצים והגבינות. להוסיף תרד ולערבב היטב.

2. להוסיף את שיבולת השועל ולתבל. ליצוק את התערובת לתבנית זכוכית ולאפות כ-40 דקות בתנור על חום בינוני.

גיוונים: אפשר גם עם ברוקולי, כרובית או תערובת של השניים.

ערכים תזונתיים במנה

קלוריות: 140.

חלבון :13 גרם.

שומן: 5.8 גרם.

סיבים תזונתיים: 2.5 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם