התרד עשיר בויטמינים ומינראלים רבים, בניהם: אבץ, חומצה פולית, נוגדי חמצון, ויטמינים A,K,C,E ומעט ברזל. פשטידת התרד שלפניכם עשירה מאוד בכל אחד מהוויטמינים והמינראלים שיש בתרד, ובנוסף מכילה כמות גבוה של סיבים תזונתיים, וסידן.
רכיבים (ל-8 מנות)
- 2 ביצים
- 500 גרם גבינה לבנה עד 5% (אפשר גם קוטג')
- שקית עלי תרד קפואים – להפשיר ולסחוט היטב
- כ-100 גרם גבינה מלוחה עד 5%
- 2 כפות שיבולת שועל (קוואקר)
- תיבול: מלח, פלפל טרי גרוס, אגוז מוסקט
אופן הכנה
1. לערבב את הביצים והגבינות. להוסיף תרד ולערבב היטב.
2. להוסיף את שיבולת השועל ולתבל. ליצוק את התערובת לתבנית זכוכית ולאפות כ-40 דקות בתנור על חום בינוני.
גיוונים: אפשר גם עם ברוקולי, כרובית או תערובת של השניים.
ערכים תזונתיים במנה
קלוריות: 140.
חלבון :13 גרם.
שומן: 5.8 גרם.
סיבים תזונתיים: 2.5 גרם.
>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם