אראלה טהרלב בן-שחר

"נשים לא צריכות לתת לקריירה לעכב את הילדים או לילדים לעכב את הקריירה". ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (צילום: יקי הלפרין)

על אילו דברים בגידול הילדים לא תוותרי בשום מחיר?
"בשום מחיר זה ביטוי מוגזם - הכל יכול לקרות. אבל הדברים שאני מנסה מאוד לא לפספס הם הופעת סיום של הילדים וטיפול בהם בימי מחלה. את האכזבה מהורה שלא מגיע להופעת סיום חשתי על בשרי כשסיימתי תיכון ועד הרגע האחרון הייתי במתח מהשאלה אם אבא יבוא או לא ובסוף האפשרות השנייה קרתה".

מה היה הרגע שבו הרגשת את הקונפליקט בין הילדים לכנסת בשיאו?
"ביום שבו היו בכנסת ישיבות חשובות ובתי הייתה אמורה להופיע בקונצרט סיום של חוג מוזיקה. אמרתי לה מראש שייתכן שלא אוכל לבוא, אבל היא עדיין טיפחה תקוות והתקשרה אלי ברגעים שלפני, עצבנית ומאוכזבת. הבנתי את הכעס שלה. זה כאב לי והרגשתי שאני נקרעת. אחר כך ניסיתי לפצות אותה, אבל בכל מקרה היה לי חבל".

מה הדבר הכי מוזר שעשית כדי למלא את תפקידך בשני המישורים?
"התכתבתי באס.אם.אסים עם בתי הבוגרת וחברותיה שצפו בי בזמן אמת במליאה בשידורים בערוץ 99. 'תסדרי את השיער', הן כתבו לי, 'את בטוחה שאת בכנסת ולא חתכת לתל אביב? לא רואים אותך', ו'מה את לובשת למליאה?'".

מי מתכנן את סדר היום בבית?
"אני, בעלי, הילדים והפתקים על המקרר. מחלקים את האחריות על תזכורות - מתי ימי ההולדת, הטיולים השנתיים ולמתי צריך לשריין בייביסיטר".

מהו גיל הלידה האידיאלי לאישה לדעתך מבחינת הקריירה?
"אני חושבת שנשים לא צריכות לתת לקריירה לעכב את הילדים או לילדים לעכב את הקריירה. אני ילדתי בגיל 25, אבל יכול להיות שהאידאלי זה גיל 28, כשאז את כבר מסיימת ללמוד, יודעת מה את רוצה מבחינת הקריירה ויכולה לקבל החלטות שקולות".

האם יש לך עוזרת?
"לא באופן קבוע".

אילו דברים רק את עושה עם הילדים?
"אני זאת שהולכת איתם לרופא ולרופא שיניים. אבל לפעמים בגלל לוח הזמנים שלי הדברים נדחים ונגררים. אני גם מכינה כריכים בבקרים שאני בבית ומקפלת כביסה, למרות שזה מאוד מתסכל. בכל פעם שאני מביאה את הכביסה המקופלת לארון ורואה איך הוא התבלגן, אני חושבת לעצמי שיכולתי כבר לגלגל את הבגדים בלי לטרוח".

אז על מה ליאור בעלך אחראי?
"הוא מכבס, מכין את הכריכים בבקרים שאני לא נמצאת ומלווה את הטיולים השנתיים. בכל היתר אנחנו מתחלקים".

מה מעורר בך קנאה באימהות שנמצאות יותר בבית?
"הסדר. אמא שלי אשפית בכל מה שקשור לתכנון ולסדר. הכל אצלה מתוקתק כבר בשמונה בבוקר. אצלי זה לא ככה".

איזה דבר הכי זכור לך מהתקופה שאביך היה בכנסת?
"השבתות שבילינו איתו. בשבת היינו נמנעים מלדבר על פוליטיקה (כדי שתהיה שבת שלווה ונעדרת ויכוחים) והולכים לטייל במעיינות או לראות ציפורים נודדות. היינו מחכים לשבתות כי בשאר השבוע הוא היה מאוד עסוק ובשבת קיבלנו אבא נטו".

אילו מבין הפעילויות של אביך כחבר כנסת את הכי מעריכה?
"שיקום שכונות ובנה ביתך. ברמה החברתית שיקום שכונות הייתה תוכנית שנתנה צ'אנס לילדים שההורים שלהם לא יכלו לקדם אותם. התוכנית העניקה העשרה לילדים בכל מיני תחומים ופתחה בפניהם אופקים ואפשרויות חדשות. פרויקט בנה ביתך אפשר לאנשים לבנות בית פרטי בפריפריה כשהקרקע (ששייכת למעשה למדינה) חולקה חינם והמשכנתאות סובסדו לאנשים שנשארו לגור במקום. זה חיזק את הפריפריה ואפשר לאנשים שלא היו להם אמצעים לבנות את בית חלומותיהם. מה שאקטואלי היום לא פחות מאז".

האם את מתייעצת איתו בעניינים פוליטיים?
"המון, בכל מיני נושאים. אחרי הכל, יש לי פרופסור בבית ואם אני לא איעזר בו זה יהיה מאוד טיפשי. אני מתייעצת איתו בשאלות כמו: מה עדיף בוועדה, הצעה לסדר היום או הצעת חוק. פעמים אחרות אני משתמשת בחוש הריח שלו ושואלת אותו: הציעו לי ככה וככה, אתה חושב שיש כאן איזה תרגיל? מובן שבסופו של עניין ההחלטות הן שלי, אבל גם אם אני לא מקבלת את דעתו במלואה מעניין אותי מאוד לשמוע אותה".

האם הוא מסכים עם דרכך הפוליטית?
"הוא מסכים איתי לגמרי בכל מה שקשור לנושאים החברתיים".