נמאס לכם מקיצוץ העגנביות, המלפפונים והגמבה? שימוש חכם בארטישוק יספק לכם יציאה מבורכת מהשגרה. מדובר בירק עשיר בסיבים תזונתיים, מינרלים, מגנזיום וברזל. טעמו של הארטישוק עשיר, והמרקם מצוין להכנת סלטים פריכים.

רכיבים

  • 1 חבילת תחתיות ארטישוק קפוא
  • 1 כף שמן
  • 2 שיני שום כתוש
  • מעט כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • מיץ לימון, מלימון שלם

הוראות הכנה

1. חותכים לחצאים או לרבעים את תחתיות הארטישוק.

2. מקפיצים את הארטישוקים במחבת עם שמן עד להזהבה קלה.

3. מוסיפים את השום הכתוש, כורכום, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, ומכסים את הסיר למשך 5 דקות נוספות.

4. מורידים מהאש ומניחים בקערה. מעל בוזקים את הפטרוזיליה, ואת מיץ הלימון.

ערכים תזונתיים לסלט כולו

אנרגיה: 160 קלוריות.

חלבון: 12 גרם.

שומן: 10 גרם.

סיבים תזונתיים: 14 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם