יפה שיר-רז
(צילום: קית' גלסמן, סגנון: קרן ברק)
רמות הסוכר שלכם אינן מאוזנות? נסו להוסיף קינמון למזון שלכם. בגיליון החודש של מנטה דיווחנו על מחקר חדש שמצא ש-1/2 כפית קינמון ביום מסייעת להפחית את רמות הסוכר ואת לחץ הדם בקרב חולי סוכרת.
לפניכם שלושה מתכונים עם קינמון המתאימים חולי סוכרת.
ייעוץ מקצועי: לימור פרידמן, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט, תזונאית הבית של מרכז הספורט באוניברסיטת תל-אביב.

תפוח עם קינמון בתנור


המצרכים למנה:
תפוח ירוק בינוני
1/4 כפית קינמון
3 צימוקים קצוצים גס
1אגוז מלך שלם קצוץ גס(2 חצאים)
חצי כפית סירופ מייפל/סילאן טהור/דבש או 1 מנה של ממתיק מלאכותי לבישול
1 טיפה תמצית רום
אופן ההכנה:
מסירים מהתפוח את חלקו העליון (חיתוך פרוסה עליונה דקה).
בוזקים את סירופ המייפל או הממתיק ואת הקינמון מעל ובצידי התפוח.
מניחים את הצימוקים והאגוזים על הבסיס העליון של התפוח,
בוזקים 2 טיפות תמצית רום או תמצית וניל טהור מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 15 דקות.
מגישים חם.

דייסת שיבולת שועל עם קינמון


המצרכים למנה:
1/2 כוס שיבולת שועל שלמה גסה
1 כוס חלב רזה
קורט מלח ים
1 מנת ממתיק מלאכותי או 1כפית דבש
1/2 כפית קינמון
2 אגוזי מלך שלמים שבורים גס (4 חצאים)
1/2 תפוח קטן קצוץ גס
אופן ההכנה:
מניחים בסיר קטן את החומרים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהדייסה מסמיכה.
בוזקים את האגוזים ואת התפוח מעל הדייסה החמה,
ומגישים חם או קר.
(צילום: אייסטוק)

עוגיות שיפון עם קינמון

המצרכים ל-25 עוגיות:
2 כוסות קמח שיפון מלא
1 כפית קינמון
½ כפית גינגר טרי טחון
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1/4 כוס שמן קנולה
1/3 כוס סוכר חום כהה
2 כפיות סילאן
2 כפות שומשום מלא
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות,
ומרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה.
מערבבים ידנית או במיקסר את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומוסיפים את הסוכר, שמן, ביצה ואת השומשום על פי סדר זה, עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים 25 כדורים קטנים ומשטחים אותם על התבנית.
אופים 15 דקות או עד שהעוגיות נסדקות.
מצננים לגמרי ומעבירים לצנצנת סגורה.
בתיאבון!