קארין קוגן

מבושל או טחון, ישראלים אוהבים אותו בכל צורה. חומוס (צילום: אייסטוק)

יום העצמאות מתקרב, וכולנו מרגישים גאווה ישראלית: מצטיידים בדגלונים לרכב, ומתכננים על האש מפואר, שכמובן יהיה אחד האירועים אם לא ה-!
לכבוד התקופה הישראלית ביותר בשנה הכינה לכם פיליס גלזר, כוהנת הבישול הבריא בישראל, מתכון לעוגת חומוס טעימה במיוחד:

סופר טעימה וללא טיפת קמח. עוגת חומוס (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

החומרים:

2 כוסות פולי חומוס מבושלים (משומרים או קפואים)
4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר חום מוזהב או דמררה
1/2 כפית אבקת אפייה
קליפת לימון מלימון גדול

להגשה:

מיץ מלימון אחד
3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ במעט חמאה בתחתית ובדפנות, ומרפדים בנייר אפייה. משמנים גם את העיגול במעט חמאה.
2. מעבדים את פולי החומוס במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, סוכר, אבקת אפייה וקליפת לימון. מעבדים בפולסים קצרים.
3. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, ואופים במרכז התנור כ־35 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
4. לפני ההגשה, מטפטפים על העוגה מיץ לימון. מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת דקה ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה: 185 קלוריות, 32 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 3.5 גרם שומן
(חישוב ערכים תזונתיים: טל טל, דיאטנית קלינית)

רוצים מתכונים נוספים עם חומוס?
תמצאו אותם בגיליון מאי של מגזין מנטה, שיופץ לדוכנים ב־8.5.2011.
למשל, פלאפל אפוי (ובריא):

מה ישראלי יותר ממנו? פלאפל אפוי לצד טחינה או מטבל יוגורט (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

וגם סלט צבעוני ואביבי (מעולה לצד השיפודים):

אביבי, צבעוני ובעיקר ישראלי. סלט עם חומוס ועוד הפתעות (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

איך מבשלים פולי חומוס?

פיליס גלזר מגלה: משרים את פולי החומוס היבשים במים במשך הלילה, ומבשלים במים עד לריכוך - כשעתיים. אין לכם זמן להשרות? מבשלים את הפולים ומרתיחים במשך 5 דקות. מכבים את האש, מכסים ומשאירים בצד לשעה. מסננים, מכסים במים קרים ומבשלים כשעה.

ואיך מכינים חומוס מעולה בבית?
גם על זה כתבנו במנטה: קראו בכתבה שהעלינו לאתר הבית שלנו, ותמצאו בה גם 7 כללים חשובים לבחירת חומוס בסופר.

עכשיו, ה"על האש" שלכם באמת יהיה הכי הכי, אם לא ה!