נטשה חיימוביץ'
(צילום: Shutterstock)
העולם נחלק לשני סוגים של אנשים: אלה שאוהבים עגבניות, ואלה ששונאים אותן.
אבל מי שאוהב את האדומות הבשרניות האלה, יתלהב במיוחד מהעגבניות שסטייליסטית האוכל שלנו – נטשה חיימוביץ' - מצאה בדוכן של ציון כהן תומטק ממושב תקומה, בשוק האיכרים בנמל תל אביב.
הנה שישה זני עגבניות ייחודיים:
1. שוקוליטוס:
עגבנייה בצבע חום־אדום, שטעמה מתוק מאוד ואהוב במיוחד על ילדים. כך, אגב, היא גם קיבלה את השם שלה. תכולת הליקופן בעגבניות הכהות גבוהה במיוחד מזו שבעגבניות חיוורות - צהובות או ירוקות.
2. פום קנדי:
עגבניית תמר גמדית, שמשקלה 10 גרם ומטה. העגבנייה הקטנה הזאת מחודדת, אדומה ומתוקה מאוד. כמו השוקוליטוס, גם מטרת הגידול שלה היא להוות תחליף בריא לילדים.
3. תמרי לב אדום:
עגבניית שרי תמר אדומה, עסיסית, מתוקה ובעלת מרקם בשרני. מחזיקה מעמד יותר משאר עגבניות השרי.
4. מיני טייגר:
עגבניית השרי "נמר", המעוטרת בפסים חומים־ירוקים. היא קטנה, עסיסית ומתוקה מאוד, ותכולת הליקופן בה גבוהה במיוחד. היא משווקת בהיקף מצומצם ותמצאו אותה בעיקר בשוק האיכרים.
5. סאמר־סאן:
עגבניית השרי הצהובה פותחה כזן גורמה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. העגבניות המתוקות האלה נמכרות באירופה במחיר שיא של 100 שקל לקילוגרם.
6. עגבניית שרי אדומה:
ואת זו אתם בטוח מכירים - זן מוקטן של עגבנייה, טעים בעיקר כחטיף, בסלטים או להכנת פסטה.