אני שונאת את החורף, כל טיפת גשם מעוררת בי עננה פנימית כבדה וכל ממטר משפיע ישירות על מד הדיכאון שלי. אבל אחרי שהתוודעתי לכתבים של גדולי הפילוסופים הסיניים הבנתי ששמיים שאינם מתרשלים בעבודתם מאוד משרתים אותי. לכן אני מקפידה להודות לשמיים על מהותם, אבל פחות מודה להם על התרשלותם השנה.
ולמה חשוב כל כך שהשמיים יבכו עלינו בחורף? הגוף של כל אחד מאיתנו הוא מכונה אנושית שחייבת להיות מתוחזקת בהתאם למתרחש במרחב שלנו. את החורף הגוף שלנו צריך בעיקר משום שבתקופה זו הכל הופך להרבה יותר איטי ומכונס, ולגוף שלנו יש אפשרות להיבנות, להיטען ולהגדיל את הפוטנציאל האנרגטי שישמש אותנו בתקופת האביב והקיץ הסוערים.

thinkstockphotos

זו התקופה בה כוח ה-Yin, הבונה והמזין בגופינו, מקדם את עצמו לחזית סדרי העדיפויות כי הוא יודע שעליו להיות נוכח בתקופת האביב והקיץ. ואם אנחנו טובים עם הגוף שלנו, אנחנו אף מסייעים לאותן "בטריות פנימיות" להיטען.
אבל עכשיו אנחנו כבר באביב, עם גוף מבולבל שחיכה לדמעות של החורף וקיבל את קרני השמש. ובגוף הזה שלנו מתחוללת דילמה אחת גדולה: איך לצלוח את התקופה שנותרה לנו עד הטעינה הבאה, כשיש בו כמות של YIN לא מספקת?

התאימו את התזונה

הקפידו על תזונה נכונה. חשוב לשלב בתזונה את הטעם המלוח שידוע על פי הרפואה הסינית כטעם שמזין Yin, מושך אליו את המים, מקרר ומגמיש את כלי הדם. כמובן שיש לשלב מלח במינון מבוקר ונמוך. ניתן להשיג זאת באמצעות אכילת מאכלי ים – דגים, צדפות, סרטנים, אצות או כסושי.

גם הטעם המר מסוגל לנקז חום ולהוריד מטה את האנרגיה ולחזק את אספקט המים בגוף. יש לו יכולת הקשחה ובעיקר של העצמות (אשר מוגדרות כ-(Yin. את הטעם המר ניתן לקבל מדגנים אותם שורפים קלות בתחתית הסיר כמו אורז פרסי. וגם מלפת, זיתים, שיפון, נבטים, קקאו וקפה שחור.
בפירות מומלץ לאכול דובדבנים, צימוקים, אוכמניות ותות עץ אשר להם יכולת ספיחה ועיגון של ה-YIN .
בנוסף, תבשילי קדירה המתבשלים במשך זמן רב ומגירים את הנוזלים שלהם, כמו תבשילי חיטה, שעועית שחורה, נצרי במבוק, גזר, סלרי, ערמונים, ובשר כבש.
קחו לגימות של תה ירוק
הסיפור של התה הירוק החל עם קיסר סיני אחד והתגלגל עד לעולם המערבי שנותן לו כיום מקום של כבוד. לתה הירוק תכונות רבות וחיוניות, ובעיקר ידוע באנטיאוקסידאנטים שבו ובהשפעתם הגדולה על בריאותנו וחוסנו של גופינו. את הטעם המר של התה ניתן להמתיק עם דבש, שאף הוא חיוני. יש ביכולתו של התה לקרר את הגוף, ליצור בו תחושת ריפיון ובנוסף, לשחרר מתחים ושאר תחושות בעלות מטען שלילי. ואם לא בא לכם לשתות תה חם בימים חמימים, הפכו אותו למשקה תה קר צונן ומרווה.

שמרו על קצב נכון

זה נכון שהאביב כאן, אבל זה פחות נכון שצריך להיכנס לסחרור. אנחנו אלופים ב"לבלוע את העולם" כמה שיותר מהר וכמה שיותר הרבה. אבל זה דווקא הזמן להקפיד על איזון בין מנוחה לעשייה. המנוחה מאפשרת לגוף להיטען, וכשהיא לא בנמצא אנחנו מתחילים לנגוס בבטריות הפנימיות שלנו. הקפידו על שינה, נשימות עמוקות ונכונות וכמובן תזונה שאינה מכבידה אלא בונה ומזינה.

שתו מים

פתחו את הבוקר שלכם עם כוס מים על בטן ריקה. המים הם מקור הראשוניות בעולם, וכן גם בגופינו. הם מסייעים רבות לכל הפיזיולוגיה שמתחוללת לנו בגוף ומקלים בתהליכים משמעותיים. הם יוצרים את העננים הפנימיים בגופינו שחיוניים ללחות הפנימית והחיצונית. הם חשובים לגמישות וחיוניות העור שלנו, וכן לתהליכי העיכול. אלה מאיתנו שלא מתעצלים ואוהבים את גופם, יטפטפו לתוך כוס המים כמה טיפות לימון, שהחמיצות שלו תסייע לאנרגיית הגוף להתעורר בהצלחה, וכפית של שמן זית שתסייע ללחלוח הפנימי של הגוף.

איכלו פירות וירקות

זו העונה שהשוק בה הכי ססגוני וניתן למצוא בו את כל הצבעים והטעמים. הפירות והירקות ידועים כמזונות קלים לעיכול, יש בהם מים, סיבים וחומרים נוגדי חימצון. זכרו שכשאנו אוכלים את הפירות והירקות, אנו מזינים את גופינו בכל אותם חומרים שהטבע נתן לצמח על מנת לספק לו הגנה ואריכות חיים. זה בהחלט הזמן ליהנות מסלט ירקות עסיסי או סלט פירות מפתה.

thinkstockphotos