מוקדם בבוקר לשתי בצק והנחתי בצד להתפחה. נזכרתי שבמקרר מחכה תרד טורקי שקניתי אתמול בשוק, והחלטתי שהוא ייכנס לרוטב של הפיצה. פיזרתי על הרוטב גבינה, פטריות טריות, זיתים שחורים ופרוסות דקות של זוקיני, והתקבלה פיצה שמילאה את הבית בניחוח נפלא.

מרכיבים

2 פיצות בינוניות

לבצק

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים או 3 כפות "שמרית"
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 1 כוסות מים פושרים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

לרוטב הפיצה

  • 2 בצלים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 עגבנייה
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי חריף (לא חובה)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כוסות תרד טרי חתוך דק
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לציפוי

  • 300 גרם גבינה קשה מגוררת (למשל, פרמזן או קשקבל)
  • חופן פטריות טריות, פרוסות
  • חופן זיתים שחורים
  • 1 זוקיני פרוס דק
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז, יוצקים לתוכה כוס מים ומוסיפים את השמן והמלח. מתחיילים ללוש ומוסיפים את יתרת המים. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ורך, אך לא דביק (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים). יוצרים מהבצק כדור, מקמחים קלות ועוטפים בניילון. מתפיחים כ-30 דקות.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב לפיצה: טוחנים יחד במעבד המזון את הבצלים, הפלפלים, העגבנייה, השום והפלפל החריף. מעבירים למחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התרד, הסוכר, המלח והפלפל. מבשלים כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, ומסירים מהכיריים.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומקמחים אותו קלות. מחלקים את הבצק לשניים ומחזירים מחצית אחת לשקית. יוצרים מהמחצית השנייה כדור ומרדדים על נייר האפייה לעיגול דק. מעבירים עם הנייר לתבנית וצובטים את השוליים כדי להגביה אותם מעט.
  5. מברישים את השוליים בשמן זית ומורחים את הפיצה ברוטב. מפזרים מעל מחצית מכמות התוספות ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק משחים והגבינה נמסה.
  6. מכינים באותו אופן פיצה נוספת מהמחצית השנייה של הבצק.