מרכיבים

4 מנות

  • 8 תפוחי אדמה (לבנים או אדומים), קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1 כף מלח גס
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 בצלים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי ‭1/2‬ ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מוסיפים את המלח הגס ויוצקים מים עד כיסוי. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה חזקה. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר המכוסה לעמוד על הכיריים עוד כ-10‬ דקות (תפוחי האדמה ימשיכו להתבשל מעוצמת החום).‬ מסננים.
  2. מחממים מחבת רחבה או ווק על להבה גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים את השמן, מפזרים את הבצלים ומניחים עליהם את תפוחי האדמה. מבשלים ‭12-10‬ דקות, שבמהלכן מערבבים מדי 2 דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים, מסירים מהכיריים ומגישים מיד.

איך שומרים?

  • עד יומיים במקרר. מחממים במחבת משומנת קלות.