אפשר להכתיר את הברוקולי כמלך הירקות כי ניתן להכין אתו מגוון רב של מאכלים - אבל בעיני הוא גם מלך בבריאות. ברוקולי מכיל הרבה נוגדי חמצון, שעוזרים לשמור על בריאות מערכות הגוף ומגינים עלינו מפני מחלות, וכן ויטמיניים ומרכיבים תזונתיים נוספים שהגוף זקוק להם. ואת כל זה הוא עושה בלי הרבה קלוריות - אז איך אפשר לומר לו לא?

פשטידת ברוקולי עם פטריות ופרמזן

מתכון של ניצה בהיר מחיפה.

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

  • 400 גרם ברוקולי טרי או קפוא
  • שמן לטיגון
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות או 1 קופסת שימורי פטריות פרוסות, ללא הנוזלים (230 גרם לאחר הסינון)
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
  • 2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים טרופות
  • 3/4 כוס (75 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  1. חולטים את הברוקולי במשך 5 דקות במים רותחים. מסננים וקוצצים גס.
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את השום 10 שניות. מוסיפים את הפטריות והברוקולי וממשיכים לטגן תוך ערבוב 2 דקות נוספות.
  3. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את החלב, אבקת המרק, המלח והפלפל. מערבבים.
  4. מוסיפים לתערובת גם את הביצים ומחצית מגבינת הפרמזן המגוררת ומערבבים.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים על הפשטידה את יתרת הפרמזן ומחזירים לתנור לכ-10 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים.

פשטידת ברוקולי עם קוטג' (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת ברוקולי עם קוטג' (צילום: אסנת לסטר)

פשטידת ברוקולי עם קוטג'

מתכון של דגנית דגן מעפולה.

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

לפשטידה
  • 400 גרם ברוקולי טרי מופרד לפרחים קטנים, או קפוא שהופשר
  • 3 ביצים
  • 1 קופסה (250 גרם) קוטג'
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה או לבן או אשל
  • 1 כף קמח
  • 50 גרם (1/2 כוס) גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח

לציפוי
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם (1/2 כוס) גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הפשטידה. מעבירים לתבנית ומיישרים.
  3. מפזרים על הפשטידה את פירורי הלחם, קוביות החמאה והגבינה הצהובה.
  4. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

פשטידת ברוקולי עם אגוז מוסקט (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת ברוקולי עם אגוז מוסקט (צילום: אסנת לסטר)

פשטידת ברוקולי עם אגוז מוסקט

מאפה עשיר בביצים, שמרקמו בין פשטידה לחביתה. המתכון הוא של חני אנקרי מעפולה.

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ או בקוטר 28 ס"מ

  • 2 תפרחות ברוקולי גדולות למדי, מופרדות לפרחים, או 1 שקית (800 גרם) ברוקולי קפוא
  • 8 ביצים טרופות
  • 1 כף שמן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 5 כפות קמח
  • לקישוט: 2 כפות שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חולטים את הברוקולי במשך 5 דקות במים רותחים. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מים קרים לעצירת הבישול ולשמירה על הצבע הירוק.
  3. מערבבים יחד את הביצים, השמן, השמנת, השום, הבצל, המלח ואגוז המוסקט.
  4. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה, וממשיכים לבחוש עד שהוא נטמע בבלילה.
  5. מוסיפים גם את הברוקולי ומערבבים.
  6. משטחים את התערובת בתבנית ומפזרים מעל את השומשום. אופים כ-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

ברוקולי בתנור עם תבלינים ורוטב צ'ילי מתוק (צילום: אסנת לסטר)
ברוקולי בתנור עם תבלינים ורוטב צ'ילי מתוק (צילום: אסנת לסטר)

ברוקולי בתנור עם תבלינים ורוטב צ'ילי מתוק

מתכון של שוש עטר מנצרת עילית.

מרכיבים
  • 400 ברוקולי טרי או קפוא
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • רוטב צ'ילי מתוק לפי הטעם

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חולטים את הברוקולי במים רותחים – במשך 4 דקות אם הוא קפוא או 6 דקות אם הוא טרי. מעבירים מיד לקערה עם מים קרים, לשמירה על הצבע הירוק. מסננים ומעבירים לקערה יבשה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט רוטב הצ'ילי, ומערבבים.
  4. מעבירים את הברוקולי לתבנית ויוצקים עליו רוטב צ'ילי.
  5. אופים כ-10 דקות.

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע