מישהו יכול לעמוד בפני צ'יפס? לא! ועוד כשמדובר בצ'יפס בטטה מתקתק שנאפה בתנור עם ציפוי של פרמזן. ומי שבא לו לטבול את הצ'יפס ביוגורט – שילך על זה!

מבוסס על מתכון של המאסטרית מרתה סטיוארט.

  • עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

אופן ההכנה

כ-4 מנות

  • 3 בטטות בינוניות, עם קליפה או בלי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. חוצים את הבטטות. פורסים כל מחצית לאורכה, וחותכים כל פרוסה למקלות.
  3. מערבבים בקערה את הבטטות עם שאר המרכיבים.
  4. מפזרים את צ'יפס הבטטה בתבניות, כך שלא יגעו זה בזה (זה חשוב כדי שיהיו פריכים מכל הצדדים). אופים 15 דקות.
  5. מערבבים את הצ'יפס בתבניות – מקפידים שוב שלא יגעו זה בזה – ומחליפים בין התבניות, לאפייה אחידה. אופים כ-15 דקות נוספות, עד שהצ'יפס שחומים ופריכים. מגישים מיד.
  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק