על אף שאני אוכלת בשר אני מאוהבת בקציצות הטבעוניות האלה, שמצטיינות בריח, מרקם ונוכחות בשריים לגמרי. תוסיפו לזה שהן קלות להכנה, מזינות, דלות שומן וחתיכיות למראה - ומה עוד צריך?

אני הכנתי את הקציצות עם שעועית אדומה יבשה, אבל לקיצור תהליכים אפשר להשתמש בשעועית מוקפאת.

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי"

מרכיבים

כ-20 קציצות טבעוניות

  • 2 כוסות שעועית אדומה יבשה
  • 3-2 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 2 סלסילות פטריות
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 3/4 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית במשך 24-12 שעות (מחליפים מים מדי פעם). מסננים ומבשלים בכמות גדולה של מים, עד לריכוך. מסננים ומצננים מעט. נוטלים מהשעועית 4 כוסות (920 גרם) וטוחנים במעבד מזון למחית גסה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה.
  4. שמים בקערה גדולה את מחית השעועית, הפטריות המטוגנות עם הבצל והשום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, הטחינה והתבלינים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת דביקה למדי (אם יש צורך, מוסיפים מעט טחינה).
  5. מרטיבים את הידיים וקורצים כדורים בגודל קטן-בינוני. מניחים בתבנית ומשטחים מעט. אופים 30-20 דקות, עד שהקציצות מזהיבות (חשוב לא לאפות אותן יותר מדי, כדי שלא יתייבשו ויתפוררו).
  6. מומלץ להגיש את הקציצות הטבעוניות בליווי טחינה או טחינה גולמית.

גיוונים

  • אפשר להחליף את השעועית האדומה בלבנה, ואת הפטרוזיליה בכוסברה.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק