במשך הרבה שנים ניסיתי להכין תפוחים מסוכרים על מקל, ונכשלתי שוב ושוב – עד שקיבלתי את המתכון הזה מהשף עמי ברעם. הוא פשוט מאוד, אבל כדי שיצליח חייבים להקפיד על הוראות ההכנה.

אם לא מחברים את התפוחים המסוכרים לדגל שמחת תורה אפשר לשים אותם בצנצנת או בבקבוק (כדאי לשים בתחתית הכלי אבנים, כדי להוסיף לו משקל ולמנוע את ההתהפכות שלו בגלל כובד התפוחים).

מרכיבים

כ-8 תפוחים

  • 1 ק"ג סוכר
  • 250 מ"ל (1 כוס ועוד 2 כפיות) מים
  • מעט צבע מאכל אדום באבקה או בג'ל
  • מקלות לתפוחים – כדאי להשתמש בשיפודים שטוחים וחזקים (אלה שמשמשים בדרך כלל להכנת כבד או דגים על האש)

אופן ההכנה

  1. נועצים את המקלות בתפוחים.
  2. מכינים ליד הכיריים שתי קערות מלאות במים קרים - אחת גדולה, לקירור הסיר שבו נבשל את הסוכר; והשנייה קטנה יותר, לקירור התפוחים לאחר שנטבול אותם בקרמל.
  3. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן, אך עמוק מספיק לטבילת התפוחים. מביאים לרתיחה ומחממים כמה דקות על אש בינונית – חשוב מאוד לא לערבב בזמן החימום! ברגע שהנוזל מתחיל לקבל צבע של קרמל בהיר מסירים את הסיר מהכיריים וטובלים בקערת המים הגדולה, להפסקת הבישול.
  4. מוסיפים לקרמל צבע מאכל (כמות קטנה תספיק ליצירת צבע חזק) ומטים את הסיר לכל הכיוונים כדי שהצבע יתפשט באופן אחיד (חשוב מאוד לא לערבב גם בשלב זה!)
  5. טובלים את אחד התפוחים בסיר, כך שיצופה היטב בשכבה דקה של קרמל. מרימים את התפוח, מסובבים קצת כדי להפוך את הציפוי לאחיד וטובלים לשנייה-שתיים בקערת המים הקטנה, כדי לייצב את הקרמל. מניחים על נייר אפייה.
  6. חוזרים על הפעולה עם שאר התפוחים.
  7. אם לא משתמשים בתפוחים מיד, שומרים אותם בכלי אטום היטב.

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע