מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז לא קלויים, עם הקליפה
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 2 ביצים
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. שמים במעבד מזון את אגוזי הלוז, הקמח והמלח, וטוחנים היטב. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הסוכר והווניל ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה ומעבדים עוד כמה שניות, עד שהן נטמעות בתערובת.
  4. מוסיפים את הקמח והשוקולד ומעבדים שניות ספורות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב לעבד כמה שפחות בשלב זה – עיבוד יתר יפגע במרקם העוגה.
  5. מעבירים לתבנית ומישרים. אופים 45-40 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  6. הציפוי: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד שהוא נמס ומסירים מהכיריים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ומתקבל קרם אחיד. מצפים את העוגה בקרם.
  7. לפני ההגשה אפשר לקשט את עוגת האגוזים בשברי שוקולד ובאגוזים. העוגה תישמר 3 ימים בחוץ ו-6 ימים במקרר (יש להוציא אותה 20 דקות לפני ההגשה).

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג