גרסה חגיגית ומשעשעת לספנקופיטה - מאפה יווני במילוי תרד וגבינת פטה, שמוגש בדרך כלל בתבנית גדולה או כבורקס אישי משולש.

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין, באדיבות מחלבות "גד".

מרכיבים

18 מאפים

  • ‏1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס, מופשרת לילה במקרר
  • ‏1 ביצה

למלית
  • ‏350 גרם עלי תרד ללא גבעולים, קצוצים
  • ‏3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • ‏200 גרם פטה כבשים, מפוררת
  • ‏100 גרם מוצרלה מגורדת
  • ‏2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. ‏מאדים את התרד במחבת ללא שמן, עד שהוא מתרכך מאבד מנפחו. מצננים וסוחטים, כדי להיפטר מנוזלים.
  3. ‏מערבבים את התרד עם שאר מרכיבי המלית.
  4. חותכים את יריעת הפילאס למלבנים בגודל 10×12 ס"מ. מניחים כף מלית במרכז כל מלבן, מגלגלים לרולדה ומסובבים את הקצוות לצורה של סוכרייה - סיבוב לצד אחד וסיבוב לצד הנגדי. מניחים את הסוכריות בתבנית (עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא).
  5. ‏מברישים את המאפים בביצה ואופים כ-25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מגישים חם.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק