מרכיבים

כ-12 מאפים

לבצק
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • לציפוי: 1 ביצה טרופה, 2 כפות זעתר טחון

למלית
  • 250 גרם גבינה לבנה לאפייה
  • 1 חציל קלוי, מקולף ומסונן מנוזלים
  • 1/2 כוס עלי אורגנו טריים או 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, למעט הקמח. מוסיפים את הקמח ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול ככל האפשר (משתדלים ששני המלבנים יהיו בגודל דומה).
  4. מערבבים את כל מרכיבי המלית ומורחים על אחד מעלי הבצק. מכסים בעלה השני ומהדקים בעדינות עם קצות האצבעות.
  5. בעזרת סכין חדה או גלגלת חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של 3-2 ס"מ. מסובבים בזהירות כל רצועה סביב עצמה כמו בורג, יוצרים ממנה שבלול ומניחים בתבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט זעתר טחון.
  6. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים משחימים. מגישים חם לצד גבינות וסלט.

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג