מרכיבים
כ-12 מאפים
לבצק- 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 200 גרם חמאה רכה
- 3 כוסות קמח תופח
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- לציפוי: 1 ביצה טרופה, 2 כפות זעתר טחון
- 250 גרם גבינה לבנה לאפייה
- 1 חציל קלוי, מקולף ומסונן מנוזלים
- 1/2 כוס עלי אורגנו טריים או 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית שטוחה מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, למעט הקמח. מוסיפים את הקמח ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול ככל האפשר (משתדלים ששני המלבנים יהיו בגודל דומה).
- מערבבים את כל מרכיבי המלית ומורחים על אחד מעלי הבצק. מכסים בעלה השני ומהדקים בעדינות עם קצות האצבעות.
- בעזרת סכין חדה או גלגלת חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של 3-2 ס"מ. מסובבים בזהירות כל רצועה סביב עצמה כמו בורג, יוצרים ממנה שבלול ומניחים בתבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט זעתר טחון.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים משחימים. מגישים חם לצד גבינות וסלט.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג