עם החום הלוהט שמסרב לעזוב צריך להצטנן מעט – ורצוי לעשות זאת עם מאכל שההכנה שלו לא דורשת שום קרבה למקור חום.
אז הנה בדיוק מה שאתם צריכים: מרק יוגורט עם נגיעת ווסאבי שתפעיל לכם את הסינוסים.
אם אתם לא אוהבים מרק קר, אפשר להפוך את המתכון הזה בקלות למטבל או ממרח – פשוט השמיטו את המים.
- עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
5 מנות
- 5-4 מלפפונים בינוניים
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- חופן עלי כוסברה (או פטרוזיליה או נענע)
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) יוגורט (עזים, באפלו או רגיל)
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים (או יותר, אם מתחשק לכם מרק דליל יותר)
- 1/2 כפית ווסאבי (משחה או אבקה)
- 1 כפית מלח
- להגשה: שמן זית
אופן ההכנה
- מגררים את המלפפונים בפומפייה דקה. מגררים גם את הג'ינג'ר וחותכים את הכוסברה גס.
- מערבבים יחד את היוגורט, המים, הווסאבי, הג'ינג'ר, הכוסברה והמלח. מוסיפים את המלפפונים המגוררים ומערבבים היטב. אם רוצים מרק דליל יותר, מוסיפים מים.
- ההגשה: מחלקים את המרק לקעריות. מזלפים על כל מנה שמן זית ומגישים עם לחם קלוי.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק