עם החום הלוהט שמסרב לעזוב צריך להצטנן מעט – ורצוי לעשות זאת עם מאכל שההכנה שלו לא דורשת שום קרבה למקור חום.

אז הנה בדיוק מה שאתם צריכים: מרק יוגורט עם נגיעת ווסאבי שתפעיל לכם את הסינוסים.

אם אתם לא אוהבים מרק קר, אפשר להפוך את המתכון הזה בקלות למטבל או ממרח – פשוט השמיטו את המים.

  • עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

5 מנות

  • 5-4 מלפפונים בינוניים
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • חופן עלי כוסברה (או פטרוזיליה או נענע)
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) יוגורט (עזים, באפלו או רגיל)
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים (או יותר, אם מתחשק לכם מרק דליל יותר)
  • 1/2 כפית ווסאבי (משחה או אבקה)
  • 1 כפית מלח
  • להגשה: שמן זית

אופן ההכנה

  1. מגררים את המלפפונים בפומפייה דקה. מגררים גם את הג'ינג'ר וחותכים את הכוסברה גס.
  2. מערבבים יחד את היוגורט, המים, הווסאבי, הג'ינג'ר, הכוסברה והמלח. מוסיפים את המלפפונים המגוררים ומערבבים היטב. אם רוצים מרק דליל יותר, מוסיפים מים.
  3. ההגשה: מחלקים את המרק לקעריות. מזלפים על כל מנה שמן זית ומגישים עם לחם קלוי.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק