בתחילת כל שנה אנחנו מבטיחים לעצמנו שהשנה נשפר את אורח חיינו: נאכל בריא, נתאמן, נקדיש יותר זמן למשפחה, נשמור על קשר עם חברים - והרשימה עוד ארוכה.

אבל למרות הכוונות הטובות, בדרך כלל אנחנו מתקשים לעמוד ביעדים הגבוהים שהצבנו בפנינו. אז אולי השנה, במקום להבטיח לעצמנו הבטחות לא ריאליות, נחליט על צעדים פחות קיצוניים – אבל כאלה שיהיה הרבה יותר קל לעמוד בהם? הנה כמה רעיונות.

1. ותרו על שתייה ממותקת

גם אם אתם שותים רק כוס אחת של משקה ממותק ביום, ותרו עליה. זו יכולה להיות משימה לא פשוטה בהתחלה, ותצטרכו להתרגל לשתות מים או חליטות טבעיות, אבל בסופו של דבר תחסכו המון קלוריות וסוכר.

כוס משקה ממותק מכילה לא פחות מ-120 קלוריות. אם תוותרו על התוספת הנחמדה הזאת בכל יום, תחסכו בכל שבוע 840 קלוריות, שיצטברו בסוף החודש ל-3,360 קלוריות - ששוות לכמעט חצי ק"ג שומן.

2. התחילו להיות פעילים יותר

לא צריך להירשם לחדר כושר כדי לעשות ספורט. תוספת של חצי שעת צעידה ביום מספיקה בשביל ההתחלה. אתם יכולים לקנות מד צעדים ולהקפיד לצעוד בכל יום 10,000 צעדים. תגלו שהרבה יותר קל לכם להגיע ליעד הזה אם תוותרו על קיצורי דרך – למשל, התחילו לטפס למשרד או דגירה ברגל במקום לעלות במעלית.

היו כמה שיותר יצירתיים כדי להגדיל את מספר הצעדים שאתם עושים בכל יום – וכך תעשו התעמלות "על הדרך", בלי שתצטרכו להקדיש לה זמן מיוחד.

3. שנו יותר

מחקרים מוכיחים כי יש קשר ישיר בין מספר שעות השינה שלנו לבריאות הלב, המשקל, לחץ הדם, חדות מחשבה והיכולת לייצר זיכרונות וללמוד. שנת לילה טובה תאפשר לנו לשמור על משקל תקין (או לרזות מהר יותר אם אנחנו בדיאטה), ותשפר את מצבנו הבריאותי.

4. הקדישו חצי שעה ביום לעצמכם

לא משנה מתי ולא משנה איפה (כן, גם באמבטיה). חצי שעה בלי עבודה, בלי מחשב או כל גירוי חיצוני אחר - וגם בלי ילדים. בחצי השעה הזאת תנו לעצמכם לנוח, שחררו לחץ ונשמו. תנו למחשבות לצוף, עשו לעצמכם רשימות בראש ותכננו את יום המחר או את השבוע הקרוב. כך תפחיתו לחץ באופן משמעותי ותכניסו סדר לחיי היום יום.

5. אכלו פרי ביום

במקום ללוות את הקפה של אחר הצהריים בשוקולד - אכלו פרי. אכילת פרי ביום תספק לגופנו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, ותחסוך את כמויות הנתרן, השומן והקלוריות שיש בחטיפים תעשייתים.

6. תכננו את התפריט השבועי

החליטו על ימים קבועים שבהם תערכו קניות, וציידו את הבית במוצרי יסוד שמהם תוכלו להכין ארוחות פשוטות וטעימות. הכינו מראש ארוחות לכמה ימים, ושמרו את האוכל במקרר או במקפיא. כך תמיד יהיה לכם אוכל ביתי בהישג יד, גם בבית וגם כדי לקחת לעבודה, ולא תצטרכו לקנות או להזמין אוכל שאין לכם מושג מה הוא באמת מכיל.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

___________________________________________

רוצים בית בריא? איך שאתם אוכלים חשוב

לא פחות ממה שאתם אוכלים / רותי אבירי

החלטתם לשמור על בית בריא? זה מצוין, אבל הכנסת מוצרי המזון הנכונים לבית והוצאת המזיקים היא רק חצי מהעבודה. אם לא תקפידו להגיש המזון באווירה הנכונה, שתעודד את הילדים לאכול אותם, לא תשיגו דבר.

אז איך עושים את זה? הנה כמה עצות.

  • צרו אווירה נעימה ורגועה מסביב לאוכל. הקפידו לצחוק ולשוחח ברוגע, ונסו לא לכעוס או להלחיץ.
  • אל תכריחו ילדים לאכול, כי כל כפייה יוצרת דחייה. עם זאת, אפשר לעודד אותם לאכול בדרכים עקיפות - בלי לחץ.
  • סמכו על הילד שיידע לווסת את צריכת המזון שלו - רק הוא יודע אם הוא שבע או רעב. האחריות של ההורים היא לגבי מה שנכנס הביתה ומתי אוכלים; האחריות של הילד היא לגבי כמה הוא אוכל - אם בכלל. אם הוא אינו רוצה לאכול, אל תלחצו. הוא כבר יאכל כשירגיש צורך.
  • שתפו את הילדים כמה שיותר בתכנון הארוחות ובהכנתן. הם יאכלו הרבה יותר בשמחה את מה שהם עזרו בהכנתו.
  • תנו דוגמה אישית לגבי מה ואיך צריך לאכול - זו חוויית הלמידה שתשפיע הכי הרבה על צריכת המזון של הילדים!

  • רותי אבירי היא דיאטנית קלינית יועצת למשפחות ויועצת לחברת תנובה