אחרי העוגות המפוארות של ערב החג, אני אוהבת להתפנק בימי החג עצמם בדובשניות. הן קלילות ופשוטות להכנה – לא צריך אפילו מיקסר, ואפשר להכין אותן עם הילדים (שמניסיוני, אגב, מאוד אוהבים את טעמן).

הדובשניות האלה מבוססות על מתכון שמצאתי מזמן ברשת בפורומים שונים, והוספתי לו כמה שיפורים קטנים.

מרכיבים

כ-50 דובשניות

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 ביצים
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • אפשרות: 1/2 כפית ציפורן, 1/3 כפית ג'ינג'ר יבש
  • לציפוי: 100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר קטן את החמאה, הדבש, הסוכר החום, המלח והווניל. מחממים על אש בינונית עד שהחמאה והסוכר נמסים.
  2. מכבים את האש, מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים. התערובת תתפח ותתבהר. מניחים בצד כשעה, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
  3. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הביצים ומערבבים במטרפה. מוסיפים את הקמח והקינמון (וגם את הציפורן והג'ינג'ר, אם רוצים) ומערבבים בעזרת מרית או כף עץ עד שמתקבל תערובת סמיכה ואחידה. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות (ואפשר ללילה), עד שהתערובת מתקרר והופכת למוצקה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים אותם בתבניות במרחק של 5-4 ס"מ זה מזה (הם יתפשטו באפייה). אופים כ-15 דקות, עד שהדובשניות מזהיבות ומתייצבות, והתחתית שלהן משחימה קלות. מצננים על רשת.
  6. הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם 3-2 כפות מים, עד שמתקבלת בלילה סמיכה. טובלים את חלקן העליון של הדובשניות בבלילה ומחזירים לרשת, עד שהבלילה מתקשה. שומרים בכלי אטום.

רוצים דובשניות מושלגות?

  • לאחר יצירת כדורי הבצק גלגלו אותם באבקת סוכר לפני שתניחו אותם בתבנית. לאחר האפייה הדובשניות יקבלו מעטה לבן וסדוק.

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג