פשטידת ברוקולי עם קוטג' / אסנת לסטר

פשטידה קלה מאוד להכנה. אם רוצים, אפשר להחליף את הברוקולי בירק אחר, כמו כרובית מבושלת או בטטות אפויות. את המתכון קיבלתי מדגנית דגן מעפולה.

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

לפשטידה
  • 400 גרם ברוקולי טרי מופרד לפרחים קטנים, או קפוא שהופשר
  • 3 ביצים
  • 1 קופסה (250 גרם) קוטג'
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה או לבן או אשל
  • 1 כף קמח
  • 50 גרם (1/2 כוס) גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח

לציפוי
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם (1/2 כוס) גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הפשטידה. מעבירים לתבנית ומיישרים.
  3. מפזרים על הפשטידה את פירורי הלחם, קוביות החמאה והגבינה הצהובה.
  4. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

פסטה בסיר אחד עם פטריות ושעועית ירוקה / מיכל שמיר

ארוחה קלה ומזינה בסיר אחד, שבה הפסטה מתבשלת בתוך הרוטב במקום בנפרד. אפשר להכין את הפסטה בערב, וכשתחזרו למחרת הביתה בסוף יום ארוך תחכה לכם ארוחה במרחק של חימום קצר.

מרכיבים

5-4 מנות

  • 3 כוסות (250 גרם) פסטה קצרה (למשל, פנה או צדפים)
  • 1/2 3 כוסות (840 מ"ל) מים
  • 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
  • 1 כוס שעועית ירוקה עדינה קפואה
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 1 כוסות עלי תרד חתוכים גס
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • מיץ מלימון אחד
  • להגשה: חופן גבינת ברינזה או גבינת עזים, שמן זית

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר גדול את כל המרכיבים, למעט מיץ הלימון. מערבבים קלות.
  2. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מכסים ומנמיכים ללהבה בינונית. מבשלים כ-15 דקות, עד שרוב המים נספגו בפסטה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. מעבירים לקערה או לצלחות. מפזרים על הפסטה מעט גבינה ומזלפים מעט שמן זית.

פתיתים עם חזה עוף וגזר / אפרת סיאצ'י

מנה שהילדים יאהבו מאוד – וגם אף מבוגר לא יתנגד לזלול.

מרכיבים

4-3 מנות

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 פרוסות חזה עוף (כמו להכנת שניצל), חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 גזרים בינוניים מגורדים
  • 2 כוסות (480 מ"ל) פתיתים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים חצי דקה מכל צד, רק עד שהן הופכות ללבנות. מוסיפים את הגזר ומערבבים. מכסים ומבשלים 3-2 דקות.
  3. מוסיפים את הפתיתים והתבלינים, ומערבבים היטב במשך כדקה.
  4. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים על להבה בינונית 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

צלי בקר בבירה עם תפוחי אדמה / סיון שטרנבך ורונה קובו

צלי בקר פשוט באופן יוצא דופן: משרים את הבשר, שמים בסיר עם בצל ובירה, זורקים לתנור - ונזכרים בו רק כשניחוחות נפלאים אופפים את הבית. והם לא מבוששים לבוא.

הנה מתאימה גם לילדים, מפני שכל האלכוהול שבבירה מתאדה בזמן הבישול.

מרכיבים

כ-6 מנות

לצלי

  • 1.5 ק"ג חזה בקר עם רצועת שומן (בקשו מהקצב נתח לקורנביף)
  • 3 בצלים פרוסים גס
  • כ-700 גרם תפוחי אדמה קטנטנים (נמכרים בשקית)
  • 1 בקבוק (330 מ"ל) בירה לבנה

למרינדה

  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות חרדל
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 כפות מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות צ'ילי יבש גרוס

להגשה

  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומורחים בה את נתח הבשר. מניחים בכלי סגור ומכניסים למקרר לכמה שעות לפחות (ורצוי ליום-יומיים).
  2. מחממים את התנור ל-120 מעלות. מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית סיר כבד. מניחים מעל את הבשר, מפזרים סביבו את תפוחי האדמה ויוצקים את הבירה.
  3. מכניסים את הסיר לתנור ללילה שלם.
  4. אם רוצים תפוחי אדמה פריכים במיוחד: לאחר שהמנה מוכנה מוציאים את הסיר מהתנור. מעבירים את התנור למצב גריל ומחממים אותו לטמפרטורה המרבית. מחזירים את הסיר לתנור, ללא מכסה, וצולים עוד כמה דקות עד שהצלי ותפוחי האדמה משחימים ומקבלים ציפוי פריך.

טיפ

כדי לזרז את ההכנה, אפשר לצלות את הבשר במשך 6-5 שעות בלבד בטמפרטורה של 170 מעלות.