מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1/3 כוס (160 מ"ל) + 1 כף שמן
- 1 ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה או קצפת צמחית
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 2-1 כפות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- ממיסים במיקרוגל בהדרגה את השוקולד עם כף שמן – בכל פעם מחממים 30 שניות ובוחשים.
- מערבבים היטב את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, תמצית הווניל ויתרת השמן, ומערבבים.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים לבלילה ומערבבים קלות רק עד לאיחוד החומרים.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה לשתי קערות. מוסיפים לקערה אחת את השוקולד המומס ומערבבים.
- משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה שהוספנו לה שוקולד. יוצקים מעל בזהירות את הבלילה ללא השוקולד – משתדלים שהבלילות לא יתערבבו. מנערים בעדינות את התבנית, כדי שהתערובת תהיה בגובה אחיד.
- מפזרים על העוגה שוקולד צ'יפס ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, מתכונים ב-10 דקות