המתכון באדיבות חרדל Maille.
מרכיבים
8-6 מנות
- 16 שוקי עוף
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חרדל דיז'ון חלק או עם גרגירים
- 1 כף דבש
- 1 כף שבבי צ'ילי
- 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
לרוטב
- 3 שיני שום
- 10 ענפי כוסברה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- 4 כפות מיונז
- מלח
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הצ'ילי והפפריקה. מוסיפים את שוקי העוף ומערבבים היטב, כך שיצופו ברוטב. מכסים ומכניסים ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-250 מעלות.
- מסדרים את שוקי העוף בשכבה אחת בתבנית בינונית, ויוצקים עליהן את הרוטב שנותר בקערה. צולים 5 דקות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות. צולים 15 דקות נוספות.
- מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים שוב את חום התנור ל-250 מעלות ומעבירים את התנור למצב טורבו. צולים את השוקיים עוד כמה דקות, עד שהן מקבלות מעטה פריך.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים את השוקיים עוד 15 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את שיני השום והכוסברה. מעבירים לקערה ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, המיונז ומלח. מערבבים.
- מגישים את העוף עם הרוטב.