אני אוהבת מאוד עלי מנגולד, ומשתדלת לשלב אותם בהרבה מנות. הפעם שידכתי אותם לבורגול והכנתי מילוי לפלפלים קטנים וצבעוניים. בישלתי את הפלפלים הממולאים עם מים, לימון ושום - ויצא תבשיל חלום.

  • עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

5 מנות

  • 10 פלפלים קטנים או 5 גדולים
  • 1 כוס בורגול
  • 4 עלי מנגולד קצוצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס דלעת קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 1 עד 2 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 4 שיני שום פרוסות
  • אפשרות: כמה פרוסות דקות של לימון

אופן ההכנה

  1. שמים את הבורגול בקערה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא ומניחים בצד כ-15 דקות, עד שהבורגול תופח. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים לבורגול את עלי המנגולד, הפטרוזיליה והדלעת. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  3. שוטפים את הפלפלים, מסירים את חלקם העליון ומרוקנים את תוכנם מגרעינים. ממלאים בתערובת הבורגול.
  4. מסדרים את הפלפלים בצפיפות בסיר קטן ככל האפשר. אם נשאר מהתערובת, מכינים ממנה קציצות ומניחים בין הפלפלים.
  5. מערבבים בקערית 1/2 1 עד 2 כוסות מים עם השמן, מיץ הלימון, שיני השום מלח ופלפל. יוצקים על הפלפלים – התערובת צריכה להגיע עד ל-3/4 מגובהם. אם רוצים, מוסיפים לסיר כמה פרוסות לימון.
  6. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כחצי שעה.
  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק