מרכיבים

100-50 יחידות קטנות

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • כ-2 כוסות (כ-500 מ"ל) מים

למלית

  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • שמן לטיגון
  • 4 כוסות (כ-600 גרם) גרגירי חומוס מבושלים
  • 200 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים
  • פפריקה אדומה חריפה ומתוקה
  • כמון
  • פלפל שחור טחון
  • מלח

אופן ההכנה

  1. לשים את כל מרכיבי הבצק כ-10 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  2. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית וטוחנים למרקם גס.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-6 ס"מ ומניחים במרכזם מהמלית. מקפלים את העיגולים לשניים מעל המלית, מהדקים את הקצוות וצובטים אותם.
  5. מחממים במחבת שמן בעומק 2 ס"מ. מטגנים את הסמבוסקים משני צדיהם עד להזהבה.
  6. מגישים מיד, רצוי בליווי ביצים קשות, חצילים מטוגנים, יוגורט וסלט קצוץ.

ואם רוצים לאפות?

  • אפשר להכין את הסמבוסק גם בתנור: מברישים את הכיסנים בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה.
  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג