מרכיבים

4-3 מנות

  • 1/2 1 סלסלה (כ-375 גרם) פטריות שמפיניון או פורטובלו (כדאי לשלב בין שני הסוגים)
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 1/2 1 כוס (300 גרם) אורז לבן יבש
  • 1/2 1 כף סילאן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים

אופן ההכנה

  1. חותכים את הפטריות לקוביות. קוצצים את הבצלים ואת השום.
  2. מחממים בסיר 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום, ממליחים מעט ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומאבדות מנפחן.
  3. מוסיפים את האורז ומערבבים. מתבלים בסילאן, סויה, מלח ופלפל שחור, ומוסיפים את העירית הקצוצה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

  • עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"