מרכיבים
4-3 מנות
- 1/2 1 סלסלה (כ-375 גרם) פטריות שמפיניון או פורטובלו (כדאי לשלב בין שני הסוגים)
- 2 בצלים בינוניים
- 2 כפות שמן
- 3 שיני שום
- 1/2 1 כוס (300 גרם) אורז לבן יבש
- 1/2 1 כף סילאן
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות עירית קצוצה
- 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
- חותכים את הפטריות לקוביות. קוצצים את הבצלים ואת השום.
- מחממים בסיר 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום, ממליחים מעט ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומאבדות מנפחן.
- מוסיפים את האורז ומערבבים. מתבלים בסילאן, סויה, מלח ופלפל שחור, ומוסיפים את העירית הקצוצה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"