בימי הקיץ אני אוהבת לדפוק על דלת המקפיא ולשבת אתו לקפה. קר. לילדים אני אמנם אומרת שיסגרו את הדלת של המקרר, אבל מי זוכר למה? בטח משהו שהורים אומרים.

הכנת קוביות הגלידה האלה סיפקה לי תירוץ מושלם לבילוי מול ענני הקור של המקפיא, וכשההכנה שלהן הסתיימה ישבתי עם הילדים לראות את הסרט "לשבור את הקרח".

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

  • 2 כוסות קוביות מנגו (השתמשו בפרי בשל ומתוק)
  • 1 כוס אוכמניות קפואות
  • 1/2 1 כוס חלב קוקוס (רצוי להשתמש בחלב שנמכר באריזת קרטון)
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את קוביות המנגו למחית אחידה. מוסיפים כוס מחלב הקוקוס ו-2 כפות מהסוכר ומעבדים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  2. שוטפים את קערת המעבד וטוחנים את כוס האוכמניות עם יתרת חלב הקוקוס והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים לתבנית את תערובת האוכמניות, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים (אם אתם כמוני, בטח תפתחו מדי פעם את דלת המקפיא רק כדי לשאול מה נשמע).
  4. יוצקים את תערובת המנגו על שכבת האוכמניות הקפואה, מכסים שוב בניילון נצמד ומחזירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.
  5. ההגשה: מחלצים את המנה מהתבנית עם נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים עם סכין גדולה ולא משוננת למלבנים בגודל 2X4 ס"מ. חותכים כל מלבן לריבוע בגודל 2X2 ס"מ. נותנים לגלידוניות להפשיר במשך 2 דקות, נועצים בהן קיסם חמוד ומגישים.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק