כשפשטידה הופכת למאפה אישי בצבע כתום מפתה וכשהבצק מתחלף בגזר צבעוני, מגלים שגם מאפים בריאים יכולים להיות טעימים וכיפיים.

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

12 יחידות בתבנית שקעים

  • 300 גרם דלעת
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות של עשבי תיבול קצוצים – בזיליקום, עירית או פטרוזיליה
  • 2 גזרים גדולים, עבים ככל האפשר

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדלעת לקוביות. מבשלים אותה במים רותחים עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. חותכים את הגזרים באמצעות קולפן ירקות לרצועות דקות ורחבות. מניחים את הרצועות בקערה מלאה במים רותחים למשך כ-5 דקות, לריכוך. מסננים.
  4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט רצועות הגזר.
  5. משמנים תבנית שקעים. מרפדים את הדפנות של כל שקע ב-2 רצועות גזר. ממלאים את השקעים בתערובת (אם נותרו שאריות גזר, אפשר לגרר אותן ולהוסיפן לתערובת).
  6. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפים משחימים. מגישים לצד סלט טרי.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק