מרכיבים

4 מנות

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • ‭2/3‬ כוס (75 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 2 כפות עלי רוקט או עלי ארוגולה קצוצים דק
  • 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 150 גרם גבינת עזים קשה (כגון סנט מור), חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה.
  2. יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את השום והאגוזים ומטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד הזהבה. יוצקים את כל תוכן המחבת, כולל שמן הזית, על הפסטה. מערבבים.
  3. מוסיפים את עשבי התיבול, החומץ הבלסמי, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות.
  4. מגישים מיד כמנה חמה, או מאחסנים במקרר ומגישים כסלט קר.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק