המתכון באדיבות שף עלאא מוסא ממסעדת "אלמרסא" בנמל הדייגים בעכו.

מרכיבים

מנה אחת

  • 1 דג סרגוס במשקל 1/2 ק"ג
  • 1 שורש קולרבי
  • 1 לפת
  • 1 שומר
  • 1 צנון
  • 1 תפוח אדמה קטן
  • 2 ענפי טימין
  • 1/4 כוס שמן זית + עוד קצת לטיגון
  • מלח
  • פלפל לבן טחון
  • חופן עגבניות שרי
  • 1 קישוא
  • מיץ מ-2 לימונים
  • חופן עלי כוסברה ופטרוזליה
  • חופן שמיר קצוץ

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חתוכים לקוביות בינוניות את שורש הקולרבי, הלפת, השומר, הצנון ותפוח האדמה. מניחים בתבנית, מפזרים עליהם את עלי הטימין ומתבלים ב-1/4 כוס שמן הזית, מלח ופלפל לבן. אופים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת שאפשר להכניס לתנור. מטגנים את הדג כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה. מכבים את האש.
  4. מסדרים סביב את הדג את הירקות הצלויים, עגבניות השרי והקישוא, ויוצקים מעל את מיץ הלימון. אופים 12 דקות.
  5. מוסיפים למחבת את הכוסברה והפטרוזיליה, מפזרים על הדג את השמיר ומגישים מיד.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק