כולנו רוצים לגדל ילדים בריאים - פיזית ונפשית – ולתזונה בריאה יש חלק חשוב במשימה הזאת. מה שילדינו אוכלים משפיע לא רק על גדילתם והתפתחותם, אלא גם על הבחירות התזונתיות שהם יעשו כבני נוער ובהמשך כמבוגרים.

אבל מה עושים אם הילדים לא מוכנים לטעום מאכלים מסוימים או מתעקשים לאכול רק ג'אנק פוד? הנה חמישה רעיונות שיעזרו לכם ליצור סביבה שתעודד אותם לאכול מזון בריא ומזין.

  • הקפידו על ארוחות משותפות: לארוחות המשותפות יש ערך רב בחיי המשפחה. אולם יש להן תפקיד חשוב נוסף – חשיפת הילדים להרגלי האכילה של המבוגרים. הילדים לומדים ומחקים את ההרגלים האלה, כך שאם תגישו מגוון מזונות בריאים ותטעמו מהם בעצמכם, סביר שגם הם ינסו אותם וייחשפו לטעמים ולמרקמים חדשים בקלות.
  • אפשרו לילדיכם לאכול ממתקים וחטיפים במידה: במקום למנוע אותם מהם, וליצור אצלם הרגשת מחסור ורצון עז לפצות עליו אצל חברים, בגינה או במסיבות יומולדת - אפשרו להם לאכול ממתק או חטיף ביום. עם זאת, הקפידו שהם יהיו כמה שפחות מזיקים. חטיפים מלוחים צריכים להיות דלי שומן ונתרן ככל האפשר – הרמות הסבירות ל-100 גרם מוצר הן עד 600 מ"ג נתרן ועד 10 גרם שומן (הנתונים מופיעים על האריזה). החטיף הטוב ביותר הוא פופקורן שמכינים בבית עם מעט שמן ומלח (ואין הכוונה לחבילות המוכנות שמחממים במיקרוגל). הממתקים המומלצים ביותר הם עוגיות ביתיות, שבהן אנו שולטים בכמויות הסוכר, השומן והנתרן.
  • אל תעשו עניין מהאוכל: פעמים רבות הופך האוכל למשהו שיש סביבו מתחים ומשחקי כוחות במשפחה. יש ילדים שיבינו שעניין האוכל שם אותם במרכז תשומת הלב, וינצלו זאת כדי ליצור עימותים נוספים ומיותרים. כדי להימנע מכך הציעו לילדים לאכול והושיבו אותם סביב השולחן בארוחה המשפחתית, אבל אל תכריחו אותם לאכול אם הם לא רעבים או לא מעוניינים.
  • כשאוכלים אוכלים: בזמן הארוחה דאגו שהילדים יישבו סביב שולחן האוכל ומנעו הפרעות סביבתיות כמו טלוויזיה, טאבלט או משחקים. הפרעות שכאלה עלולות להסיח את דעתם מהארוחה ולגרום לאכילה מוגזמת או לחלופין - לוויתור על האוכל לטובת משחק.
  • שתפו את הילדים בהכנת ארוחות: ברגע שהילדים מעורבים בהכנות לקראת הארוחה, בין אם בבישול ובין אם בעריכת השולחן, נוצר אצלם עניין רב יותר בארוחה ובמרכיביה. הם נחשפים כך למרכיבי מזון חדשים ונוטים להסכים לטעום אותם בקלות רבה יותר. כך, למשל, יש סיכוי טוב יותר שילד יסכים לאכול ירקות אם הוא יהיה מעורב בהכנת סלט – משלב השטיפה, דרך החיתוך ועד לתיבול ולערבוב.

הנה רעיון מצוין למנה טעימה ומזינה שתוכלו להכין בחמש דקות עבודה ביחד עם הילדים.

מאפינס חביתה משודרגים

מרכיבים

3 מאפים

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות גבינת טבורוג או גבינה לבנה יבשה לאפייה
  • 1 עגבנייה
  • 1/2 בצל בינוני
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. קוצצים את העגבנייה והבצל.
  3. מקציפים את הביצה והחלב בקערית (אפשר להשתמש במטרפה ידנית או במיקסר). מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף. מוסיפים את העגבנייה והבצל ומערבבים היטב.
  4. מרססים 3 תבניות מאפינס בתרסיס שמן (אפשר להשתמש גם בתבנית שקעים).
  5. יוצקים את הבלילה לשקעים עד ל-7/8 מגובהם. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

טיפ: רוצים לצרוך פחות מלח? בשלו יותר! / נגה שורץ-משולם

יותר מ-70% מהנתרן שאנו צורכים מגיעים ממזון תעשייתי מעובד, כמו שימורים, חמוצים, דברי מאפה ורטבים מוכנים. לכן, השתדלו להכין את האוכל בבית במקום לקנות אותו מוכן - כך תוכלו לשלוט בכמויות המלח שנכנס לתוכו.

אם אתם בכל זאת קונים אוכל מוכן, השתדלו שיהיה דל נתרן, כלומר שיכיל פחות מ-120 מ"ג נתרן לכל 100 גרם. כמויות הנתרן מצוינות בטבלת הסימון התזונתי שעל האריזה.

  • נגה שורץ-משולם היא מנהלת תחום הבריאות בתשלובת החלב של "תנובה"