בחודשים האחרונים ניהלנו משחק קבוע בתוכנית "סיר לשבת" שברדיו קול רגע. קראנו לו "מתכון בהפתעה".

בכל תוכנית פתחנו את רשימת המאזינים שהתקשרו בשנים האחרונות ונתנו לנו מתכון בשידור, בחרנו אחד מהם באופן אקראי – והתקשרנו אליו. המאזין המופתע התבקש לתת ללא כל הכנה מתכון חדש. מי שעמד במשימה זכה בפרס, ובנוסף – וזה היה העיקר - הוזמן לסדנה במטבח שבביתי בפוריה עלית.

הסדנה עסקה בשני נושאים: הראשון היה אבטיח, בהנחיית שף אילן רוברג ממסעדת "רוברג" שבליבנים; והשני היה הכנת שטרודל תפוחים (כולל הבצק), בהדרכת הקונדיטורית תמי רוברג פלנר. כל המשתתפים הכינו גם הם משהו טעים, כדי שכולם ייהנו מבישוליהם.

היה ערב טעים, מלמד ומהנה.

נתנו מתכון בשידור - וזכו בסדנת אוכל. מאזינות "סיר לשבת" עם אסנת לסטר  (צילום: ד''ר צביקה לסטר)
נתנו מתכון בשידור - וזכו בסדנת אוכל. מאזינות "סיר לשבת" עם אסנת לסטר (צילום: ד''ר צביקה לסטר)

כמה מ"ל יספיקו. ד"ר צביקה לסטר מזריק לאבטיח במקום לפציינט (צילום: אסנת לסטר)
כמה מ"ל יספיקו. ד"ר צביקה לסטר מזריק לאבטיח במקום לפציינט (צילום: אסנת לסטר)

אבטיח שיכור

מתכון שנתן השף אילן רוברג ממסעדת "רוברג" שבליבנים.

מרכיבים
  • 1 אבטיח, חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
  • כ-1/2 כוס ערק קר

ציוד מיוחד
  • מזרק עם מחט

אופן ההכנה
  1. בעזרת המזרק מזריקים לכל קוביית אבטיח כמה מ"ל ערק, לפי הטעם.
  2. מגישים קר.

אילן רוברג מכין סלט טבולה עם אבטיח (צילום: ד''ר צביקה לסטר)
אילן רוברג מכין סלט טבולה עם אבטיח (צילום: ד''ר צביקה לסטר)

טבולה גילי – סלט טבולה עם אבטיח

מתכון שנתן השף אילן רוברג ממסעדת "רוברג" שבליבנים.

גילי, הבן של אילן, הוא טבח ועובד במסעדת "רוברג" עם אבא. הוא זה שהגה את הסלט המרענן הזה.

3 הערות חשובות:

  • יש לחתוך את כל צרורות עשבי התיבול עם הגבעולים.
  • חשוב לא לקצוץ את עשבי התיבול, אלא לחתוך אותם בתנועות ארוכות לחתיכות קטנות מאוד באמצעות סכין חדה ככל האפשר. הסיבה היא שבקציצה רגילה העשבים יימעכו ויגירו נוזלים.
  • יש להכין את כל המרכיבים ממש לפני שמרכיבים ומגישים את הסלט.

מרכיבים

12-10 מנות

  • 1 צרור פטרוזיליה חתוכה דק
  • 1 צרור כוסברה חתוכה דק
  • 1 צרור שמיר חתוך דק
  • 1 צרור נענע חתוכה דק
  • 150-100 גרם בוטנים קלויים קלופים (כדאי להפריד אותם לחצאים)
  • 1/4 כוס שמן שומשום
  • 1/2 כוס תרכיז מיץ אשכוליות קפוא (אם אין אשכוליות, אפשר תפוזים)
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • 1 כפית מלח גס
  • 2-1 כוסות קוביות אבטיח קטנות

אופן ההכנה
  1. שמים את כל עשבי התיבול החתוכים בקערה גדולה ומערבבים בזהירות, רצוי בעזרת הידיים.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט קוביות האבטיח, ומערבבים בזהירות (שוב, רצוי בעזרת הידיים).
  3. מוסיפים את קוביות האבטיח ומערבבים בזהירות.
  4. מגישים מיד.

פלחי אבטיח במילוי ג'לי (צילום: אסנת לסטר)
פלחי אבטיח במילוי ג'לי (צילום: אסנת לסטר)

פלחי אבטיח במילוי ג'לי

מתכון שנתנה חנה ולדגורן מזכרון יעקב.

מרכיבים
  • 1 אבטיח לא גדול
  • 2 שקיות אינסטנט ג'לי בשני צבעים (מישמש, אננס או תות)

אופן ההכנה
  1. חוצים את האבטיח ומרוקנים את תוכנו, כך שמתקבלות שתי קערות.
  2. מכינים את הג'לי לפי ההוראות שעל האריזה
  3. ממלאים כל מחצית אבטיח בג'לי בצבע שונה (אם הכמות לא מספיקה, מוסיפים שקית נוספת לכל מחצית אבטיח).
  4. מכניסים את האבטיחים למקרר לכמה שעות, עד שהג'לי מתייצב.
  5. חותכים את האבטיחים לפרוסות או פלחים, יחד עם הקליפה.

מרק אבטיח

מתכון של הקונדיטורית תמי רוברג פלנר ממסעדת "רוברג" שבליבנים.

מרכיבים

12 מנות

  • 200 מ"ל (2/4 כוס ועוד 1 כף) מים
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 1 מקל קינמון
  • 1 אבטיח (3 ק"ג ללא הקליפה)
  • 1/2 כוס וודקה קרה (או לפי הטעם)
  • 1/2 כוס מיץ לימון קר
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
  • להגשה: סורבה פירות

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את המים, הסוכר ומקל הקינמון. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מקררים מעט ומכניסים למקרר לצינון מלא.
  2. חותכים את האבטיח לקוביות.
  3. שמים במעבד מזון כ-1/4 עד 1/3 מכמות האבטיח, הסירופ, הוודקה ומיץ הלימון. טוחנים למרק חלק ומעבירים לקערה. חוזרים על הפעולה עם יתרת המרכיבים, כשבכל פעם מעבדים 1/4 עד 1/3 מהכמות. בפעם האחרונה מוסיפים למעבד המזון גם את הנענע.
  4. מחלקים את המרק לקערות ומניחים במרכז כל מנה כף גדושה של סורבה.

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע