מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

  • 3 ביצים בינוניות
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר דמררה
  • 3/4 כוס ועוד כף (160 גרם) שמן קנולה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח מלא מנופה
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח כוסמין מנופה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • קורט ג'ינג'ר טחון
  • קורט מלח
  • 300 גרם (3 כוסות גדושות ולא דחוסות) גזר מגורד
  • 30 גרם (1/4 כוס) צימוקים
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני או לערבב עם כף). מערבבים את הסוכר, השמן והביצים במשך כדקה במהירות בינונית.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הצימוקים, האגוזים והגזר. מערבבים כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הצימוקים ו-2/3 מכמות האגוזים ומערבבים כחצי דקה נוספת, עד שהם מתפזרים בבלילה באופן אחיד.
  5. יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים. מפזרים מעל את יתרת האגוזים.
  6. אופים 35-30 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  7. העוגה נשמרת עד כשבוע במקרר, שהיא מכוסה היטב.