באדיבות תמי הלברכט מ"גינת אוכל משק הלברכט" במושב ביתן אהרון.

מרכיבים

כ-6 מנות

  • 1 ק"ג עגבניות קטנות בשלות
  • 1/2 1 ק"ג עגבניות שרי, רצוי בצבעים שונים
  • 3 בצלים לבנים או סגולים, חתוכים לשמונה
  • 3 שיני שום
  • כמה ענפי טימין
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  2. מקלפים את העגבניות הרגילות: חורצים בבסיסן צורת X באמצעות סכין. חולטים כחצי דקה במים רותחים ומוציאים. כעת אפשר לקלף את העגבניות בקלות – מתחילים מהחתך שביצענו.
  3. מרוקנים את העגבניות מהזרעים והנוזלים שבתוכן ומניחים בתבנית.
  4. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים אותן לתבנית. מוסיפים גם את הבצלים, שיני השום והטימין, מזלפים מעל הכל את שמן הזית והחומץ, ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. צולים כ-30 דקות, עד שהעגבניות מתקרמלות, נחרכות קלות ומגירות את נוזליהן.
  6. מצננים את הירקות לטמפרטורת החדר. משליכים את ענפי הטימין ומשאירים בתבנית רק את העלים. מקלפים את שיני השום.
  7. טוחנים את תכולת התבנית בבלנדר או במעבד מזון למרק חלק ואחיד. מצננים היטב במקרר.
  8. מחלקים את המרק לקערות ומזלפים על כל מנה מעט שמן זית. אפשר להוסיף גם כף של שמנת חמוצה או מסקרפונה.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק