באדיבות תמי הלברכט מ"גינת אוכל משק הלברכט" במושב ביתן אהרון.
מרכיבים
כ-6 מנות- 1 ק"ג עגבניות קטנות בשלות
- 1/2 1 ק"ג עגבניות שרי, רצוי בצבעים שונים
- 3 בצלים לבנים או סגולים, חתוכים לשמונה
- 3 שיני שום
- כמה ענפי טימין
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מקלפים את העגבניות הרגילות: חורצים בבסיסן צורת X באמצעות סכין. חולטים כחצי דקה במים רותחים ומוציאים. כעת אפשר לקלף את העגבניות בקלות – מתחילים מהחתך שביצענו.
- מרוקנים את העגבניות מהזרעים והנוזלים שבתוכן ומניחים בתבנית.
- חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים אותן לתבנית. מוסיפים גם את הבצלים, שיני השום והטימין, מזלפים מעל הכל את שמן הזית והחומץ, ומתבלים במלח ובפלפל.
- צולים כ-30 דקות, עד שהעגבניות מתקרמלות, נחרכות קלות ומגירות את נוזליהן.
- מצננים את הירקות לטמפרטורת החדר. משליכים את ענפי הטימין ומשאירים בתבנית רק את העלים. מקלפים את שיני השום.
- טוחנים את תכולת התבנית בבלנדר או במעבד מזון למרק חלק ואחיד. מצננים היטב במקרר.
- מחלקים את המרק לקערות ומזלפים על כל מנה מעט שמן זית. אפשר להוסיף גם כף של שמנת חמוצה או מסקרפונה.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק