מרכיבים

2 לחמים בתבנית לחם או בתבנית אינגליש קייק

  • 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) מים קרים
  • 1/2 כף (15 גרם) סילאן
  • 1/3 קובייה (15 גרם) שמרים טריים
  • 530 גרם (1/2 4 כוסות) קמח כוסמין
  • 230 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח מלא
  • 1 כף גדושה (22 גרם) מלח
  • 120 גרם (1 כוס גדושה) גרעיני חמנייה קלויים

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את המים, הסילאן, השמרים, קמח הכוסמין והקמח המלא, ולשים במהירות הנמוכה ביותר במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות נוספות. בזמן הלישה הבצק צריך להיות גמיש אך מעט דביק (בגלל קמח הכוסמין) - אם הוא יבש, יש להוסיף בהדרגה מים (כף בכל פעם).
  3. מוסיפים את גרעני החמנייה ולשים כדקה נוספת, עד שהם נטמעים בבצק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים בבד לח. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. חובטים בבצק כמה פעמים, כדי להוציא ממנו את האוויר, ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות. לשים מעט, עד שכל האוויר יוצא מהבצק.
  6. מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים כל חלק לכיכר מוארכת. משמנים 2 תבניות לחם (או תבניות אינגליש קייק) ומניחים בהן את הכיכרות. מכסים בבד נקי ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי, עד שהכיכרות כמעט מכפילות את נפחן (יש להיזהר מתפיחת יתר).
  7. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-230 מעלות.
  8. אופים את הלחמים 5 דקות, מורידים את חום התנור ל-190 מעלות ואופים 40-35 דקות נוספות.
  9. מצננים את לחמי הכוסמין על רשת במשך כשעה לפני שפורסים אותם.