עוגיות שוקולד מבצק נפלא ונימוח המסתירות בתוכן הפתעה קראנצ’ית טעימה במיוחד. בצק העוגיות נפלא גם להכנת טארטים וכבסיס לקינוחים אחרים.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

מרכיבים

18 עוגיות סנדוויץ’

לעוגיות

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 125 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 275 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח
  • 35 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
  • 35 גרם (2 כפות) אבקת שקדים

לקרם השוקולד-נוגט

  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה חלבית או צמחית
  • 60 גרם (3 כפות גדושות) מחית נוגט (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)

לקראנץ’ הפרלינה

  • 70 גרם שוקולד חלב קצוץ (לפרווה: שוקולד מריר)
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 60 גרם (2 כפות גדושות) מחית נוגט
  • 30 גרם (1 כוס) פצפוצי אורז קצוצים
  • 40 גרם (1 כוס) פאייטה (פירורי גליליות - להשיג בחנויות לבישול ואפייה) או גביעי גלידה טריים גרוסים

אופן ההכנה

העוגיות

  1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי העוגיות ומעבדים רק עד שמתקבל בצק חלק.
  2. מניחים את הבצק על נייר אפייה ומשטחים אותו מעט. מניחים עליו נייר אפייה נוסף ומרדדים במערוך לעלה בעובי 3 מ"מ.
  3. מעבירים את עלה הבצק למקפיא לשעה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. קורצים מהבצק הקפוא עיגולים בקוטר 5-4 ס”מ. מניחים בתבנית ואופים במשך כ-12 דקות.

קרם השוקולד-נוגט

  1. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. טוחנים את התערובת בבלנדר מוט, מוסיפים את מחית הנוגט וממשיכים לטחון לקרם חלק ומבריק.
  2. מניחים את הקרם למשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהוא מתייצב ונעשה נוח לזילוף.

קראנץ’ הפרלינה

  1. שמים את שני סוגי השוקולד בקערה בינונית וממיסים במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את הקערה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בקערה). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הפרלינה לשוקולד המומס ומערבבים היטב.

הרכבת העוגיות

  1. מניחים על משטח עבודה מחצית מכמות העוגיות. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ (לחלופין, אפשר להשתמש בשקית סנדוויץ' שחתכתם את אחד הקצוות שלה).
  2. מזליפים טבעת קרם בשוליה של כל עוגייה, וממלאים את מרכז העוגיות בתערובת קראנץ’ הפרלינה.
  3. מניחים על הקרם עוגייה נוספת ומהדקים בעדינות. מעבירים למקפיא לעשר דקות ומגישים.

איך מכינים מראש?

  • אפשר להכין את העוגיות עד שלושה שבועות מראש ולשמור במקפיא עד זמן קצר לפני ההגשה.

  • מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים", הוצאת דני ספרים