אין כמו ארטיק קר בימי הקיץ הלוהטים. הבעיה היא שהארטיקים המסחריים מכילים הרבה סוכר, וכן צבעי מאכל ותוספות שונות. אז מה עושים? מכינים את הארטיקים בבית ממרכיבים טבעיים ועם כמות מינימלית של סוכר – ומקבלים פינוק קפוא מלא בוויטמינים ומינרלים. כשתתנו לילדים את הארטיקים האלה תדעו שעשיתם טוב.

מרכיבים

  • 6 ארטיקים
  • 250 גרם פרי (אנחנו השתמשנו בחצי אננס בינוני)
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  1. חותכים את האננס לקוביות ומכניסים לבלנדר.
  2. ממיסים את הסוכר במים ומוסיפים לבלנדר. מעבדים עד לקבלת נוזל אחיד ללא גושים.
  3. יוצקים את התערובת לתבניות ארטיקים ומקפיאים לשלוש שעות לפחות. אם אין תבניות: יוצקים את התערובת לכוסות חד-פעמיות קטנות ומקפיאים לחצי שעה-שעה. כשהנוזל מתחיל לקפוא נועצים בכל כוס מקל ארטיק ומניחים במקפיא לשעתיים נוספות לפחות.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים
  • ‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

    טיפ בריא / נגה שורץ-משולם

    כשאתם מכינים קינוחים ועוגות, הפחיתו בהדרגה את כמות הסוכר המצוינת במתכון. תגלו מהר מאוד שהמנה טעימה באותה מידה גם עם פחות סוכר.

    • נגה שורץ-משולם היא מנהלת תחום בריאות בתשלובת החלב של תנובה