אין כמו להכין לחם בבית. אני אוהבת את ההתעסקות עם הבצק, הריח המשגע של האפייה הביתית - ולבסוף את תגובות הטועמים, שתמיד הן נלהבות.

הפעם הכנתי לחם טורקי שטוח, שדומה במראהו לפוקצ'ה האיטלקית אך טעמו ומרקמו שונים לחלוטין ומזכירים יותר פיתה עבה.
  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4 לחמים

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר דמררה
  • 1 כף שמן זית
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים פושרים (ייתכן שתצטרכו להשתמש במעט יותר)
  • 1 כף מלח דק
  • 1/4 כוס עלי אורגנו טריים קצוצים
  • לציפוי: 1 כף שמן זית, 1 חלמון, 1 כף מים
  • לזרייה: שומשום, 1 כף מלח אטלנטי

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר 1/2 כוס מהקמח, 1 כפית מהשמרים ו-1/4 כוס מהמים. מערבבים היטב ומשהים 10 דקות.
  2. מוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים, למעט המלח והאורגנו ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח והאורגנו ולשים 5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. יוצרים מהבצק 4 כדורים שווים, מניחים בתבניות ומשטחים לכיכרות בקוטר 20 ס"מ.
  5. מערבבים את מרכיבי הציפוי, מברישים את הכיכרות ויוצרים בהן שקעים באמצעות האצבעות.
  6. מתפיחים 30-20 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  7. זורים על הכיכרות את השומשום והמלח ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. באמצע האפייה מחליפים בין התבניות.
  8. מצננים ומזלפים על הלחמים מעט שמן זית.
  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק