הבראוניז פרווה האלה הם העוגה לכל "סרבני הגיוס" לאוכל בריא בביתה של תמי חברתי, ובמיוחד לבתה הגדולה. אין כאן מרגרינה, והבראוניז ממותקים בחצי כוס סוכר חום וחצי כוס סילאן, שמתחבר עם השוקולד לטעם עמוק ועשיר במיוחד.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס (180 גרם) סילאן ללא סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (45 גרם) שקדים או אגוזים טחונים דק
  • 1 כוס (125 גרם) קמח מלא או קמח כוסמין
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים בסיר קטן את השמן והשוקולד, וממיסים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
  3. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כחצי שעה, עד שסכין הננעצת במרכז הבראוניז יוצאת כמעט יבשה (העוגה צריכה להישאר לחה מעט).
  4. מוציאים ומצננים. לקבלת ציפוי עשיר, אפשר לפזר על הבראוניז אבקת קקאו או למרוח אותם בסילאן מיד לאחר שמוציאים אותם מהתנור.