זוכרים שפעם האמהות שלנו היו מכינות לנו חטיפי שוקולד עם פצפוצי אורז? לקחתי את אותם חטיפים ושדרגתי לחטיפי אנרגיה.

היתרון הבולט הוא שאנחנו מכינים אותם בבית, כך שאין בהם ולו חומר משמר אחד, אנחנו שולטים בכמות הסוכר - והם בריאים וטעימים. היתרון הפחות בולט הוא העובדה שהחלפנו את שיבולת השועל, שמככבת בחטיפי אנרגיה תעשייתיים – וכך הפכנו את החטיפים לפחות משמינים.

מרכיבים

כ-18 חטיפים

  • 2 כוסות פצפוצי אורז
  • 220 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) חמאת בוטנים (אפשר להחליף גם בחמאת שקדים)
  • 3 כפות דבש (או מייפל לטבעונים שבינינו)
  • 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל כ-22X30 ס"מ.
  2. ממיסים בסיר את חמאת הבוטנים והדבש, עד לקבלת מרקם אחיד ונוזלי מעט.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב, כך שכל הפצפוצים ייעטפו בעיסה. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ונותנים עוד ערבוב.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת ומכניסים למקפיא ל-20-15 דקות.
  5. שולפים את התערובת הנוקשה מהתבנית עם נייר האפייה וחותכים לריבועים או מלבנים.
  6. מאחסנים בכלי סגור במקרר.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

אפשר גם עם פחות סוכר / נגה שורץ-משולם

החלטתם להכין בעצמכם חטיפים? כל הכבוד! עכשיו קחו את זה עוד צעד קדימה, והפכו אותם לבריאים יותר באמצעות הפחתה של כמות הסוכר בלי לפגוע בטעם. הנה כמה טיפים.

  • כדאי להכין מתוקים בבית, כי כך אפשר לשלוט בכמות הסוכר. מנה מתוקה יכולה גם להיות פשוט כפית של ריבה או דבש, ששווה מבחינה קלורית לכפית סוכר.
  • בבישול ואפייה, הפחיתו בהדרגה את כמות הסוכר המצוינת במתכון. תגלו מהר מאוד שהמנה טעימה באותה מידה גם עם פחות סוכר.
  • ניתן להעצים את תחושת המתיקות של מנה באמצעות תוספת של וניל או קינמון.
  • אם אתם בכל זאת קונים ממתקים, זכרו כי רשימת המרכיבים של מוצר מופיעה בסדר יורד. לכן, אם הסוכר מצוין בין הראשונים ברשימה ניתן להסיק שהמוצר מכיל הרבה ממנו - וההפך. הקפידו לאתר ברשימת המרכיבים את כל בני משפחת הסוכר, כגון סירופ תירס, סוכר חום, פרוקטוז או דבש.
  • הקפידו לאתר סוכר סמוי ברשימת המרכיבים של מוצרים שונים, כגון דגני בוקר, קרקרים, ממרחים, חטיפים, לחמים, מאפים, שימורי ירקות או רטבים סלט. מודעות לנוכחות הסוכר במוצרים אלו היא מפתח להפחתת סוכר כוללת בתפריט.

  • נגה שורץ-משולם היא מנהלת תחום בריאות בתשלובת החלב של תנובה