המטבח האסייתי לא מפחד לשלב מלפפונים גם במנות חמות. הנה דוגמה מצוינת לכך, במנת נודלס קלה ורעננה.

מרכיבים

6-4 מנות

  • 1 חזה עוף שלם (2 פרפרים) חתוך לרוחבו לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם נודלס, או אטריות סובה, או אטריות אורז, או מקרוני

לרוטב
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 כפות מיץ לימון

להגשה
  • 3 מלפפונים מוצקים, חתוכים לגפרורים או לרצועות
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 פלפל אדום חריף, חתוך לרצועות

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת. ממליחים ומפלפלים את העוף ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד שהוא שחום ועשוי (חותכים ובודקים שתוכו לבן). מעבירים לצלחת ומניחים לצינון. קורעים את העוף לרצועות.
  2. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים חם (אפשר להשאיר במסננת מעל הסיר עם המים הרותחים, מכוסה).
  3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במחבת עמוקה או בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כדקה, עד שהוא מסמיך קלות. מוסיפים את העוף והאטריות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים דקה נוספת תוך ערבוב. מסירים מהכיריים.
  4. מוסיפים את המלפפונים ומערבבים. מפזרים את הכוסברה, הבצל והפלפל האדום ומגישים.

איך שומרים?

  • עד 3 ימים, במקרר. אוכלים כסלט קר.