מצד אחד, הדובדבנים כל כך מושלמים שצריך לאכול אותם כמו שהם. מצד שני, עוגה לשבת צריך, לא? מהצד של העץ בגינה, אם אני לא אמשיך לקטוף את הדובדבנים הציפורים יאכלו אותם, וחבל. מהצד של חמותי, השגתי מתכון לעוגת דובדבנים רומנית וזה ירשים אותה.

מכל צד שלא מסתכלים על זה מתאים לי להכין לשבת עוגת דובדבנים בחושה של איכרים רומנים. את המתכון קיבלתי מחברתי ביאטריס עמידן בורדוג'נו - רומנייה אמיתית ובעלת צימר במושב אניעם שבגולן.

אמא של חמי, סבתא יטי עליה השלום, היתה מגלענת את הדובדבנים בעזרת מחט, כמו כל רומנייה שמכבדת את עצמה. ניסיתי את זה ואני בטוחה שאחרי תרגול של כמה מאות דובדבנים אפשר ממש להצליח! אז אם אין לכם כמה ימים פנויים - הנה שתי שיטות לגלעון קל של דובדבנים.

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

שיטה 1: גלעון בעזרת מהדק משרדי

שיטה 2: גלעון בעזרת בקבוק וצ'ופסטיקס

מרכיבים

תבנית בקוטר 28 ס"מ או בגודל 20X30 ס"מ

  • 200 גרם חמאה
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כפות שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 330 גרם סוכר (הכמות שנכנסת ב-2 גביעי שמנת חמוצה או ב-2/3 1 כוסות מידה סטנדרטיות)
  • 230 גרם קמח (הכמות שנכנסת ב-2 גביעי שמנת חמוצה או ב-2/3 1 כוסות מידה סטנדרטיות)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כ-600 גרם דובדבנים טריים (אם אין, אפשר להשתמש במשומרים)
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מגלענים את הדובדבנים. אם משתמשים בדובדבנים משומרים, כדאי למעוך כל אחד ביד ולוודא שלא שכחו שם גרעין - זה קורה לפעמים.
  3. מערבבים את כל המרכיבים, למעט הדובדבנים, ומשטחים בתבנית. מפזרים מעל את הדובדבנים.
  4. אופים 10 דקות. מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים 20 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. מקשטים באבקת סוכר וזוללים חם או קר, רצוי בליווי כמה כפות של שמנת חמוצה.