מרכיבים

3-2 מנות

  • 500 גרם נתחי פרגית, שלמים או חתוכים
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
  • 1 סלסילת פטריות, חצויות
  • 2-1 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב טריאקי
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הבטטה ואת הפטריות, וממליחים מעט. מכסים ומבשלים 15-10 דקות, עד שהבטטות מתרככות מעט. מדי פעם מערבבים.
  2. מוסיפים את הפרגיות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים.
  3. מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות על אש גבוהה, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
  4. מוסיפים את הבצל הירוק, רוטב הטריאקי ומעט פלפל שחור. מבשלים 3-2 דקות, תוך ערבוב, ומסירים מהאש.

עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"